Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.

КОЦЕЉЕВА У ЗНАКУ ФЕСТИВАЛА ЗИМНИЦЕ

Сутра у Коцељеви почиње осми по реду Фестивал зимнице, дводневна привредно-туристичка манифестација, која из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца. Међу онима који ће купцима понудити своје производе је и пољопривредно газдинство Ранковић из Драгиња.
- Први пут смо на овом сајму излагали прошле године и заиста је реч о посебној манифестацији. Утисци су одлични. Просто је за неповеровати колико људи прође кроз Коцељеву за два дана. То је велика реклама за нас, произвођаче - каже Данка Ранковић која је, пре једне деценије, након губитка посла, почела да прави ситне колаче и торте.
- Касније сам се базирала на производњу у пластеницима из којих последње три године користим сировину за производњу и продају зимнице на велико. Све производимо на имању у Драгињу и у посао је укључена цела породица, од брања плодова, преко прераде до финалног производа и продаје - објашњава ова домаћица.
У понуди газдинства Ранковић тренутно се налазе 24 производа, како из кисело-сланог тако и слатког програма.
- Пажњу купаца највише привлачи краставац пуњен љутом паприком, паприка у сенфу као и џем од шљива, чоколаде и лешника. Прве године смо произвели негде око 250 теглица, а сада преко 500, од којих је већина већ унапред наручена и продата. На фестивалу очекујемо добар пролаз и имамо жељу да ове године покушамо да освојимо и неку од награда за квалитет производа. Ова манифестација нам омогућава да промовишемо наше производе, да проширимо тржиште и оно што је веома битно, осим директне продаје, јесу уговорени послови па и зарада не може да изостане - рекла је Данка Ранковић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa