Info

22. septembar 2016.22. sep 2016.

KOCELjEVA U ZNAKU FESTIVALA ZIMNICE

Sutra u Koceljevi počinje osmi po redu Festival zimnice, dvodnevna privredno-turistička manifestacija, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Među onima koji će kupcima ponuditi svoje proizvode je i poljoprivredno gazdinstvo Ranković iz Draginja.
- Prvi put smo na ovom sajmu izlagali prošle godine i zaista je reč o posebnoj manifestaciji. Utisci su odlični. Prosto je za nepoverovati koliko ljudi prođe kroz Koceljevu za dva dana. To je velika reklama za nas, proizvođače - kaže Danka Ranković koja je, pre jedne decenije, nakon gubitka posla, počela da pravi sitne kolače i torte.
- Kasnije sam se bazirala na proizvodnju u plastenicima iz kojih poslednje tri godine koristim sirovinu za proizvodnju i prodaju zimnice na veliko. Sve proizvodimo na imanju u Draginju i u posao je uključena cela porodica, od branja plodova, preko prerade do finalnog proizvoda i prodaje - objašnjava ova domaćica.
U ponudi gazdinstva Ranković trenutno se nalaze 24 proizvoda, kako iz kiselo-slanog tako i slatkog programa.
- Pažnju kupaca najviše privlači krastavac punjen ljutom paprikom, paprika u senfu kao i džem od šljiva, čokolade i lešnika. Prve godine smo proizveli negde oko 250 teglica, a sada preko 500, od kojih je većina već unapred naručena i prodata. Na festivalu očekujemo dobar prolaz i imamo želju da ove godine pokušamo da osvojimo i neku od nagrada za kvalitet proizvoda. Ova manifestacija nam omogućava da promovišemo naše proizvode, da proširimo tržište i ono što je veoma bitno, osim direktne prodaje, jesu ugovoreni poslovi pa i zarada ne može da izostane - rekla je Danka Ranković.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa