Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ОБЕЛЕЖЕН ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ПРАЗНИЧНИ ДАН

Европски дан језика, 26. септембар, обележен је протекле суботе у Културном центру манифестацијом под називом “Књига мења свет“. У Пешачкој зони испред Културног центра, ученици основних школа су представили своје радове ““ обележиваче или илустрације омиљених књига.
- Јако смо задовољни зато што се све школе са територије града радо одазивају, као и Центар за образовање “Премијер“. Прошле године нам се прикључила Музичка школа “Михаило Вукдраговић“, а ове Канцеларија за младе. Са нама су и ученици из пројекта Интеркултура, тридесеторо деце са Тајланда, Бразила и других делова света, изјавила је Катарина Јанковић Поповић.
Прошле године је, обележавање Европског дана језика, добило хуманитарну димензију. Овај пут су прикупљена средства (више од 170.000 динара) намењена Удружењу родитеља деце оболеле од рака, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије - “Звончица“.
- Деца осећају емпатију и озбољно схватају ову манифестацију. За нас је празник кад обележавамо Европски дан језика, додаје Катарина.
Златни месец
Српска мрежа за борбу против дечјег рака, први пут званично обележава септембар као Златни месец ““ месец наде и подршке за децу која се лече од рака. Златна је боја снаге, истрајности и наде, која је најмочнија медицина. Српска мрежа за борбу против дечјег рака позива јавност да се подржи кампању, јер је, према истраживањима из 2014. године, Србија прва у Европи по броју деце оболеле од малигних болести.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa