Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
Прослављен дан општине Крупањ

НЕСВАКИДАШЊЕ И ДРУГАЧИЈЕ

Мноштво различитих културних догађаја. Захвалност на подршци и позив на сарадњу
Обележавање Дана општине Крупањ ове године било је несвакидашње и другачије од претходних. Свечана седница Скупштине општине Крупањ почела је надахнутим извођењем химне „Боже правде“ црквеног хора „Света Три Јерарха“ из Крупња. Онда је на сцену велике сале Библиотеке „Политика“ Крупањ у својству домаћина изашао глумачки бард Иван Бекјарев који у близини снима наставак популарне телевизијске серије. Причао је о свом доживљају Крупња, његових предела и грађана Рађевине.
Председник општине Крупањ Иван Исаиловић се обратио окупљенима са извештајем шта је урађено у протеклом периоду и који су задаци, пројекти и планови испред локалне самоуправе у наредних годину дана. Захвалио се на подршци и позвао све грађане, политичке чиниоце и привреднике на сарадњу.
У знак јавног и посебног друштвеног признања за доказане заслуге у раду и стваралаштву и за остварена достигнућа значајна за свестран развој општине Крупањ у свим областима живота и рада повељу са златном плакетом општине Крупањ добили су Весна Лазаревић професор разредне наставе из Кржаве и Дарко Ивановић дрвопрерађивач из Крупња.
У знак јавног и посебног друштвеног признања за доказане заслуге у раду и стваралаштву и за остварене резултате у активностима од општег значаја за развој општине Крупањ похвалнице са златним грбом општине Крупањ додељене су Драгољубу Деспотовићу из Врбића добровољном даваоцу крви коме је уз похвалницу додељен и златник, Удружењу грађана „Печурка“ из Крупња, Удружењу грађана „Рађевска нит“ из Крупња, Момчилу Грбићу наставнику техничког и информатичког образовања из Крупња, ученици средње школе Ани Вилотић и Марији Марковић студенту из Крупња којима су уз похвалницу додељени и новчани износи од десет хиљада динара, Јасмини Пајић атлетичарки из Кржаве којој се уз похвалницу додељује и новчани износ од 10.000,00 динара.
По завршетку званичног дела програма приређен је јединствен културни програм у коме су учествовали црквени хор „Света Три Јерарха“ из Крупња, глумац Иван Бекјарев и музички састав „Дуо скица“ појачан изузетним женским вокалом Александром Радоњић.
У оквиру прославе Дана општине организовани су и различити културни и спортски догађаји: обележавање Европске недеље мобилности у организацији Бициклистичко-еколошког друштва „ЕЦОБИКЕ“ из Крупња, одржана улична атлетска трка у организацији Атлетског клуба „Јуниор“ из Крупња и приређена позоришна представа „Уби ме курје око“ у копродукцији Народног позоришта у Београду и продукције „Балкан Нови Покрет“.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa