Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
Мали Париз зове

Дани веселе машине у Шапцу

Фестивал ракије у Шапцу, пети по реду, одржаће се 7. и 8. октобра у пешачкој зони, испред Културног центра. Званично од 10 до 22 часа, посетиоцима ће бити понуђен најбољи српски асортиман производа „веселе машине“. Чак 50 учесника до сада се пријавило организаторима за скуп чији је мото „Мали Париз зове“.
„Највише је учесника из региона Ужица, чак десет се пријавило. Из Шапца и околине је само 4-5 јер је толико дестилерија. То је и велики проблем јер у целој Србији има око 80 регистрованих дестилерија и вероватно похвала нашем досадашњем раду јер је већина најавила долазак у наш град. Када смо почели да реализујемо идеју фестивала ракије, први разлог је био да помогнемо нашим воћарима, да их упознамо са великим дестилеријама, јер чињеница је да најпознатији произвођачи ракије не питају за цену воћа ако им квалитет одговара“, каже организатор дана ракије Ненад Поповић.
Ове године на штандовима ће се наћи чувена „Стара соколова“, која је по светским мерилима у класи вискија, производе ће изложити и понудити на пробу „Гегула“ из Краљева, чија ракија садржи златне листиће, затим „Певац“ из Ниша, „Стара ракија“ из Бајине Баште...Уобичајен сајамски попуст за куповину је од 20 до 30 процената па се поред пробе нешто може и понети кући.
Организатори сајма су удружење „Дани ракије“ и Туристичка организација Шапца а покровитељи Град Шабац и Дирекција за пољопривреду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa