6. oktobar 2016.6. okt 2016.
ODRŽANI DANI RAKIJE 2016.

JUBILEJ I REKORD

Ovogodišnje Dane rakije, organizatori su proglasili najuspešnijim u petogodišnjoj istoriji. Broj izlagača i posetilaca, dodaju oni, izdigao je manifestaciju 2016. godine, iznad prethodnih, ali i postavio standard koji žele već naredne godine da nadmaše
U pešačkoj zoni ispred Kulturnog centra okupilo se 50-ak proizvođača iz cele Srbije, a osim destilerija i većih proizvođača, svoje proizvode izložilo je i nekoliko novih, manjih domaćinstava koje su posetioci mogli da upoznaju.
- Imamo izlagače iz Užica, Niša, Zrenjanina... prethodnih godina smo dobili mnogo pohvala, čulo se za šabačke “Dane rakije“ i sve više ljudi želi da bude njihov deo. Hvala svim posetiocima, proizvođačima, pokroviteljima, zahvaljujući njima stvorili smo brend od manifestacije ““ ističe Nenad Popović iz Udruženja građana “Dani rakije“ Šabac.
Podršku događaju pružio je i ove godine Grad Šabac.
- Mi smo poljoprivredni, voćarski kraj, a ovakve manifestacije najbolja su podrška i podstrek svim voćarima šireg područja našeg grada. Ovakvi događaji uvek mogu računati na našu podršku ““ naglasio je član Gradskog veća Branko Filipović.
Osim rakije od nekoliko vrsta voća, na štandovima su izložena i vina, likeri, druge vrste alkoholnog, ali i bezalkoholnog pića, odnosno zimnica. Svi učesnici i pokrovitelji dobili su zahvalnice organizatora, a u kulturno-zabavnom delu programa, u petak i subotu, učestvovalo je više kulturno-umetničkih društava, mladih sportista, a zasvirali su i tamburaši.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa