16. jul 2009.16. jul 2009.

ČEMU LAŽI U SPORTU

Obraćam se sportskoj javnosti i svima koji prate sport i imaju veze sa sportom, kao pedagog, profesor fizičkog vaspitanja i trener u Atletskom klubu „AŠK“ Šabac, a u vezi sa tekstom objavljenim u vašem listu od 25. juna 2009. godine, vezanom za izveštaj AK „Tempo“ Šabac sa prvenstva Srbije za mlađe juniore održanom 20. i 21. juna u Sremskoj Mitrovici.
Pošto se slični neistiniti izveštaji ponavljaju nisam mogao da ostanem „slep“ i „gluv“, imajući u vidu da se omalovažavaju i vređaju rezultati dece koja su postigla znatno bolji uspeh na istim takmičenjima, a čiji rezultati nisu objavljeni, ili su objavljeni kao manje značajni.
Sam tekst je nepotpisan pa, na žalost, ne mogu imenovati autora, a vezan je za postignute rezultate atletičara AK „Tempo“ Šabac. Ne želim ni da imenujem decu koja su te rezultate postigla, jer deca nisu kriva što je neko napisao nešto što oni nisu postigli.
Poredivši bilten Atletskog Saveza Srbije koji sam zvanično dobio nakon takmičenja, koji sam zajedno sa demantom prosledio redakciji, sa izveštajem AK „Tempo“ jasno se vidi više neistina. Devojčica koja je trčala na 400 m u ukupnom plasmanu stigla je dvanaesta, istrčavši deonicu za 64 sekunde 12 stotinki u naslovu objavljenog članka piše da je četvrto mesto deonicom istrčanom za 61 sekundu. Na 800 m trku je završila na 7. mestu rezultatom 2:24.65, u tekstu piše 5 mesto i rezultat 2:21, i tako dalje...
Ne bih dalje da zamaram javnost sa još neistina koje su u istom tekstu objavljene, ali ne mogu da nađem ni jedan razuman razlog zašto je to napisano. Zar autor tog lažnog izveštaja zaboravlja osnovne ciljeve sporta, a to je stvaranje svestrano i harmonično razvijanje ličnosti, kako fizičkih tako i duhovnih, moralnih kvaliteta i pozitivnih crta ličnosti...

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa