Инфо

16. јул 2009.16. јул 2009.

ЧЕМУ ЛАЖИ У СПОРТУ

Обраћам се спортској јавности и свима који прате спорт и имају везе са спортом, као педагог, професор физичког васпитања и тренер у Атлетском клубу „АШК“ Шабац, а у вези са текстом објављеним у вашем листу од 25. јуна 2009. године, везаном за извештај АК „Темпо“ Шабац са првенства Србије за млађе јуниоре одржаном 20. и 21. јуна у Сремској Митровици.
Пошто се слични неистинити извештаји понављају нисам могао да останем „слеп“ и „глув“, имајући у виду да се омаловажавају и вређају резултати деце која су постигла знатно бољи успех на истим такмичењима, а чији резултати нису објављени, или су објављени као мање значајни.
Сам текст је непотписан па, на жалост, не могу именовати аутора, а везан је за постигнуте резултате атлетичара АК „Темпо“ Шабац. Не желим ни да именујем децу која су те резултате постигла, јер деца нису крива што је неко написао нешто што они нису постигли.
Поредивши билтен Атлетског Савеза Србије који сам званично добио након такмичења, који сам заједно са демантом проследио редакцији, са извештајем АК „Темпо“ јасно се види више неистина. Девојчица која је трчала на 400 м у укупном пласману стигла је дванаеста, истрчавши деоницу за 64 секунде 12 стотинки у наслову објављеног чланка пише да је четврто место деоницом истрчаном за 61 секунду. На 800 м трку је завршила на 7. месту резултатом 2:24.65, у тексту пише 5 место и резултат 2:21, и тако даље...
Не бих даље да замарам јавност са још неистина које су у истом тексту објављене, али не могу да нађем ни један разуман разлог зашто је то написано. Зар аутор тог лажног извештаја заборавља основне циљеве спорта, а то је стварање свестрано и хармонично развијање личности, како физичких тако и духовних, моралних квалитета и позитивних црта личности...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa