18. novembar 2010.18. nov 2010.
KOLIKO LOKALNE TAKSE OPTEREĆUJU FIRME I PREDUZETNIKE

ZAHTEV ZA SMANjENjE NAMETA

Komunalne takse u opštinama i gradovima Mačvanskog i Kolubarskog okruga su različite, ali su ipak teret za pravna lica i preduzetnike. Odbor udruženja preduzetnika traži smanjenje lokalnih nameta i preciznije utvrđivanje kriterijuma po kojima se naplaćuju određene lokalne dažbine
Skoro da ne prođe dan da neko iz republičkih organa vlasti ne spomene neophodnost privlačenja investitora, posebno inostranih, ali i domaćih. To isto sve češće rade i gradske i opštinske vlasti širom Srbije, ističući lokalne uslove za investiranje. Ulagači opet, da li zbog globalne ekonomske krize ili loših uslova, u Srbiju sve ređe dolaze. Istina je, ipak, negde na sredini. Jasno je da na globalnu krizu Srbija ne može da utiče, ali može da kreira znatno povoljnije uslove za ulaganje, počevši od vrha države, pa sve do lokalne zajednice.
Privrednici se često žale na državne namete, na svim nivoima vlasti. Običan građanin čak i ne zna šta , recimo, jedna opština sve naplaćuje. Regionalna privredna komora iz Valjeva je nedavno uradila zanimljivu informaciju o lokalnim komunalnim taksama, kako bi i to poslužilo za izradu analize opterećenosti firmi i preduzetnika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa