25. novembar 2010.25. nov 2010.
ODRŽAN SEMINAR POSVEĆEN HORTIKULTURI

CVEĆEM U SVET

Prošlog četvrtka u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Šapcu održan seminar o hortikulturi pod nazivom: “Proizvodnja cveća: nove tehnologije i poslovni potencijal“. O savremenim dostignućima cvećarstva, plasteničkoj proizvodnji i logističkom marketingu govorili istaknuti stručnjaci Kraljevine Holandije u oblasti poljoprivrede
Seminar posvećen najnovijim dometima u hortikulturi organizovan u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije u Beogradu okupio je u šabačkoj Srednjoj poljoprivrednoj školi prošlog četvrtka cvećare iz cele Srbije. Oko sto učesnika slušalo je predavanja eksperata Kraljevine Holandije iz oblasti hortikulture i cvećarstva.
Namera nam je da proizvodne kapacitete naše školske ekonomije usmerimo ka plasteničkoj proizvodnji. Još uvek ne znamo da li će to biti samo cveće, za šta imamo odličan potencijal, ili i povrće, ali u svakom slučaju, organizacija ovakvog seminara za našu ustanovu je u tom smislu višestruko korisna. Sa jedne strane ovo je odlična prilika da promovišemo školu na nivou države, jer su danas ovde poznati cvećari iz cele Srbije, a sa druge, saradnja sa ambasadom Kraljevine Holandije nam otvara mogućnnosti povezivanja sa istim ili sličnim obrazovnim institucijama u njihovoj zemlji. Tako da pored prilike da preko ovih predavanja unapredimo svoja znanja, u budućnosti planiramo i razmene učenika i profesora sa nekom od bliskih škola u Holandiji ““ rekao je o značaju seminara Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole u Šapcu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa