16. decembar 2010.16. dec 2010.
ŠABAČKO POZORIŠTE

NADE SRPSKOG BALETA

Prošle nedelje održano je takmičenje baletskih studija Srbije u organizaciji Kulturnog centra i Centra za igru iz Beograda
U ime domaćina ispred Kulturnog centra i grada Šapca prisutnima je dobrodošlicu poželela Branka Todorović rekavši da je Centar za igru osnovan na inicijativu Udruženja baletskih umetnika Srbije kao nestranačko udruženje građana čiji je cilj poboljšanje kulturnog života, razvijanje i unapređivanje baletske umetnosti u Srbiji, kao i da ostvari saradnju između baletskih studija i kulturno-umetničkih društava.
Ovo takmičenje organizovano je po sedmi put a odlučeno je da Šabac ove godine bude domaćin. Tako je šabačka publika mogla da uživa u raznim koreografijama u kojima su balerine pokazale svo svoje umeće. U takmičarsom delu predstavili su se baletski studiji iz Smedereva, Vršca, Čačka, Pančeva, Beograda, Kovina, Kraljeva i Šapca. Takmičarke su bile podeljene u tri grupe i to pioniri do jedanaest godina, juniori do petnaest godina i seniori preko petnaest godina u okviru klasičnog baleta i savremenog, modernog baleta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa