Info

20. jul 2017.20. jul 2017.
“GLAS PROŠLOSTI”

JUL 3. NEDELjA

PREVARILI SE U RAČUNICI (1968) – Mačva – Kombinat 9:11. Toplo veče i prepuna bioskopska bašta nisu bili dovoljni šabačkim bokserima da pobedom uđu u Kvalitetnu ligu. Važnost meča uticala je da svaki bokser pruži mnogo lošije izdanje od očekivanog. Iako je sudijski kolegijum: Đ. Bereš, M. Bereš, Krajovan, Milošević, Jovanović, Lazić i Grkinić bio naklonjen Vrbašanima, gosti bi svakako slavili i da je bilo drugačije. Pobede su ostvarili: Kojić, Marinković, Rajšić i Josipović, nerešeno je boksovao Topalović, a poraženi su: Jeremić, Čubrak, Vasiljević, Jurišić i Popović.
PRIZNANjE JOK-A (1973) – Delegacija Jugoslovenskog olimpijskog komiteta posetila je šabačku “Obnovu” i tom prilikom predstavnicima preduzeća uručena je Zahvalnica za uspešno izrađenu opremu jugoslovenskih olimpijaca koju su nosili na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Minhenu.
VASIĆ REPREZENTATIVAC (1973) – Savezni kapiten naše atletske reprezentacije Krešo Račić odredio je predstavnike Jugoslavije na Balkanskom prvenstvu u Bukureštu, a među reprezentativcima je i Dragan Vasić, skakač s motkom, član AŠK. Dobra uvertira za Vasića je titula šampiona Jugoslavije u konkurenciji omladinaca osvojena ove godine.
BEZ UZBUĐENjA (1985) – Dok traje pauza i odmor rukometaša, prelazni rok je u punom jeku. U redovima Metaloplastike protiče mirno, bez trzavica. Dozvolu da napuste klub dobili su: Jovica Cvetković i Dejan Lukić, dok su novi članovi “plavih” Zoran Mijatović (kružni napadač iz Zavidovića) i Zvonko Stevanović (kružni napadač Jagodine). Vuković odlazi u JNA, a kao zamena trebalo bi da dođe Petrit Fejzur, doskorašnji član Barselone.
OSNOVAN SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE (1993) – Savez organizacija za fizičku kulturu opštine Šabac transformisan je u Sportski savez opštine Šabac. Savez je pravni sledbenik SOFK. Organi Saveza su Skupština, Izvršni odbor (11 članova) i Nadzorni odbor (3 člana). Za predsednika IO izabran je Vasilije Mijailović, dok će profesionalni sekretar biti Radovan Miletić.
SVETSKA BRONZA (2004) – Šapčanin Dragan Stojnić osvojio je prvo svetsko odličje u svojoj karijeri. Karatista iz našeg grada član je trećeg kata tima planete u konkurenciji studenata. U timu su bili još Predrag Đondović i Ivan Kunevski.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa