14. septembar 2017.14. sep 2017.
KAJAK – DRŽAVNO EKIPNO PRVENSTVO

VICEŠAMPIONSKE POČASTI

Kajakašku sezonu 2017. šabački kajakaši okončali su osvajanjem drugih mesta na ekipnom Prvenstvu Srbije održanom u Beogradu. Učestvovalo više od 700 kajakaša, odnosno 27 klubova
Kajak i kanu su, pre svega, individualni sportovi, no uvek je završnica sezone posvećena klubovima, a svaki rezultat pojedinca boduje se za ukupno dostignuće kluba u Srbiji. Ove godine, borbe za ekipne titule u svim kategorijama vođene su na Savskom jezeru, a šabačka “Zorka” potvrdila je još jednom svoje mesto u vrhu. U četiri takmičarske kategorije (pioniri, kadeti, juniori i seniori), Šapčani su osvojili druga mesta, a drugu poziciju zauzeli su i u sveukupnom plasmanu.
Prvog dana “Državnog”, nastupali su pioniri/ke, odnosno juniori/ke. U svakoj od kategorija, “Tarket” i “Zorka” su se od starta izdvojili i vodili borbu do samog kraja. Kod pionira, “Tarket” je sakupio 99,5 poena, dok je šabački klub takmičenje okončao sa 86 poena, značajno iza je “Bečej” (49). Treba naglasiti da je u konkurenciji pionira, ovo drugo po značaju takmičenje kod nas. Najvažnija je Pionirska liga Srbije u kojoj su Šapčani dominantno slavili, osvojivši najviše bodova u četiri kola.
Vrlo neizvesno je bilo i među juniorima, gde je “tas” ipak prevagnuo na stranu Bačkopalančana. Titulu su osvojili sa 192 boda, “Zorka” 130, “Val” 99.
Nedeljni program ispunili su kadeti i seniori. Kadeti “Zorke” zauzeli su poziciju dva zahvaljujući 135 osvojenih bodova, 42 manje od “Tarketa” i 43 više od “Bečeja”. Mnogo uzbuđenja doneli su dueli seniora u kojima je “Tarket” osvojio 213, a “Zorka” 180 bodova. Daleko iza “Tisin Cvet” (Senta).
U sveukupnom plasmanu, titula pripada Bačkoj Palanci 682 boda, šabačka ekipa druga 531,5, Senićani treći 268,5 poena.
Potpunoj analizi klupskog učinka KK “Zorka” treba dodati i da su najmlađe nade, učesnici mini kajak lige Srbije u Šabac doneli pobednički pehar o čemu smo nedavno pisali.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa