5. oktobar 2017.5. okt 2017.
DEO MEĐUNARODNE MREŽE
PREDSTAVNICI KARITASA NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

DEO MEĐUNARODNE MREŽE

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, ugostio je u Gradskoj kući članove Radne grupe za socijalnu ekonomiju Karitas Evrope, čiji je od nedavno član i Miroljub Nikolić, direktor Šabačkog Karitasa. U naredna tri dana, održaće se sednica Radne grupe za promociju socijane ekonomije pri Karitasu Evrope.
-Velika je čast biti deo te grupe s obzirom na veličinu mreže Karitasa u Evropi. Ekspertiza iz Šapca pomaže razoju jedne nove strane poslovanja Karitasa Evrope. Mi smo ponosni što imamo šta da pokažemo. Mislim da se u prethodnih 17, 18 godina videlo koliko radimo i koliko je važno biti deo jedne velike međunarode mreže - istakao je Miroljub Nikolić.
Prema rečima Antonia Fantazie, članovi Radne grupe su ovde da podrže rad Karitasa Šapca, posebno direktora Karitasa Šapca, pre svega njihovom ekpertizom, ali uz mogućnost pružanja ekspertize cele mreže Karitasa Evrope.
-Jako sam srećan što smo dana ovde. Mi predstavljamo Karitas Evropu, mrežu od 49 organizacija. Imali smo priliku da vidimo šta radi Grad Šabac i opština Šabac, u saradnji sa organizacijama civilnog društva, posebno u saradnji sa Karitasom Šabac. Ono što je važno, a videli smo ovde je saradnja između privatnog i socijalnog sektora. To je nešto što mi promovišemo u Evropi i drago nam je kada vidimo da to funkconiše u ovakvim sredinama – istakao je Antonio Fantazia.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović istakao je da je predstavnike Karitasa uvek lepo imati u gostima, naročito u trenutku kada je kancelarija Karitasa u Šapcu označena kao jedna od boljih u Eropi.
-Potpuno smo otvoreni za saradnju i želimo da čujemo dobra iskustva iz Evropske Unije. Lepo je znati da postoji grad kao Šabac, koji manje - više, ima jednako kvalitetnu socijalnu zaštitu koju imaju gradovi iste veličine u Evropi. Dobro je da naši gosti imaju ideju, da što se nekih usluga tiče ugledaju na nas. Treba dalje da sarađujemo i razvijamo nove usluge. Grad kao što je Šabac treba da nastavi da vodi politiku u kojoj zaista niko neće biti zaboravljen i svako će imati priliku za pristojan život - istakao je Nebojša Zelenović.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa