10. februar 2011.10. feb 2011.
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA U KOCELjEVI

MANjAK NOVCA DIKTIRA ULAGANjA

Izgradnja stambenih objekata u koceljevačkom Novom naselju počela je još početkom 80-ih godina. Od tada su prošle tri decenije, a stanovnici ovog dela Koceljeve još uvek žive u neasfaltiranim ulicama. Slična situacija je i u drugim delovima i naseljima. Godinama unazad u izgradnju i revitalizaciju uličnog sistema u sedištu opštine najmanje se ulagalo.
Od ukupne dužine ulične mreže oko 15 kilometara je pod asfaltom, dok je nešto više od jedne trećine bez savremenog kolovoznog zastora. U uličnom sistemu su 42 ulice od kojih je više od 50 odsto potpuno ili delimično neasfaltirano.
Sa ciljem razvoja infrastrukture koja će doprineti održivom privrednom razvoju, rastu zapošljavanja i podizanju standarda građana ova opština je konkurisala za sredstva kod NIP-a sa 14 projekata od kojih se devet odnose na izgradnju ulica, četiri na izgradnju lokalnih puteva dok je jedan namenjen rekonstrukciji i izgradnji sistema za grejanje obrazovnih ustanova i sportske sale. Ukupna predračunska vrednost svih radova je oko 185 miliona dinara a, u realizaciji, projekata je predviđeno učešće lokalne samouprave od 20 odsto.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa