Info

7. decembar 2017.7. dec 2017.
U GALERIJI KULTURNOG CENTRA OTVORENA IZLOŽBA MILORADA MLEDENOVIĆA

Bez naziva

U ponedeljak u galeriji Kulturnog centra je otvorena izložba „Bez naziva” Milorada Mladenovića. Na zidu sa desne strane su postavljene libele, a sa leve se nalazi crtež tih objekata. Rad „Bez naziva” je deo šireg vizuelnog istraživanja započetog 2013. u kome je autor kao osnovni materijal koristio libele.
-Libela je u stvari neki simbol idealne situacije koju ona zaista predstavlja. Ona određuje horizontalnost, vertikalnost, daje trag vazduha u vodi, zaista je savršena. Ona za mene u izuzetnom smislu predstavlja neku vrstu kursora kao neke veze između nas koji preko tog elementa libele, nekog alata ili nekog radnog sredstva pokušavamo malo da vidimo šta se dešava u prostoru, rekao je Milorad Mladenović.
O nastanku izložbe Filip Kovačević iz Kulturnog centra kaže:
-Već duže vreme pripremamo izložbu sa Miloradom Mladenovićem. Komunikacija je prvo tekla preko interneta putem mejlova, društvenih mreža, telefonom. Milorad je došao prošle nedelje u Šabac da pogleda prostor, da porazgovaramo, a što se tiče izložbe došao je dan ranije, u nedelju. Mi smo mu omogućili da uđe u galeriju. Čitavo popodne i veče je radio i počeo sa realizacijom svog rada budući da je u pitanju njegova neposredna reakcija na ovaj prostor u suprotnosti njegovog opusa neposredni konteksti. Počeo je da crta libelama sa jedne strane zida, sa druge da crta olovkom kao projekciju tih objekata suprotno i to je trajalo dan ranije i danas uoči izložbe tokom prepodneva je dovršavao svoj rad i dorađivao ga tako da je bio jedan proces od 24 časa i on je pred kraj radnog vremena završio i otišao da se odmori pred otvaranje, rekao je Kovačević. Izložba je otvorena do petnaestog decembra.


B.R.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa