7. decembar 2017.7. dec 2017.
Srbiji je potrebna jaka Demokratska stranka
U Šapcu održana sednica Glavnog odbora najveće opozicione partije

Srbiji je potrebna jaka Demokratska stranka

U Šapcu je, prvi put od osnivanja Demokratske stranke, organizovana sednica Glavnog odbora ove partije.
Pozdravljajući članove Glavnog odbora, predsednik DS u Šapcu Dušan Kostadinović je rekao da je već godinama Šabac uporište ove stranke.
- Šabac je danas slobodan grad, zbog toga što smo uspeli da ga odbranimo od Srpske napredne stranke. Uspeli smo tako što smo morali da donesemo neke jako teške odluke. Između ostalih i odluku da koaliciju pravimo i sa onima koji su u prošlosti radili na štetu DS. Odluku smo doneli verujući da je ona u interesu građana, Grada i da je ispravna – poručio je Kostadinović.
Lider DS Dragan Šutanovac ocenio je u obraćanju članovima Glavnog odbora u Šapcu da je neophodno postojanje stranke koja je stabilna, pouzdana, dosledna i uporna, a da je to upravo DS, saopštila je ta politička partija.
Prema njegovim rečima, i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić zna da samo DS može da ga pobedi na izborima.
- Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka DS. Bez stranaka nema ni demokratije ni promena. Ako nije do sada bilo jasno, sada je svima jasno zašto Vučić punih pet godina napada upravo DS - rekao je Šutanovac.
Lider DS je naveo i da „Vučić sve vreme zna ko mu je jedini pravi protivnik koji ima znanje, politiku, iskustvo i organizaciju i ko jedini može da ga pobedi“.
Govoreći o opoziciji, Šutanovac je naglasio da DS ne želi da učestvuje u opozicionom ratu.
- DS je otvorena za saradnju sa svima koji žele da oslobode Srbiju od ove uzurpatorske vlasti i koji vide Srbiju u kojoj građani mogu pristojno da žive od rada. Želimo da stojimo zajedno, a ne iza nekoga. DS je uvek bila pouzdan partner svima koji su delili isti vrednosni sistem bez obzira koliko veliki i jaki bili - rekao je Šutanovac.
Napomenuo je i da greše svi oni koji DS gledaju isključivo kao infrastrukturu.
- Činjenica da jedini imamo infrastrukturu ni na koji način ne sme da omalovaži 27 godina jasne politike, jasnog programa, velikog iskustva i sijaset sjajnih ljudi. Dok drugi pričaju o kolonama, mesijama, spasiocima, DS radi i nudi rešenja građanima - rekao je on.
Šutanovac je naglasio da je neophodno da se promeni zakon koji favorizuje partijsko zapošljavanje, a onemogućava transparentno zapošljavanje mladih ljudi na osnovu konkursa.
- Iako imamo Zakon o zabrani zapošljavanja, kod nas se državni aparat povećava. Ukidanje tog Zakona otvorilo bi prostor za mlade ljude koji danas svi gledaju preko interneta destinacije gde bi se zaposlili, a sprečilo okupaciju javnog sektora od strane SNS jurišnika – istakao je lider DS u Šapcu.
On se osvrnuo na zakone koje su prethodna i sadašnja Vlada donele rekavši da je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru nanela veliku štetu mladima i obrazovanim ljudima i pomogla njihovo iseljenje iz Srbije.
Prema njegovim rečima, Srbija nema jasan stav prema međunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna Vlada vodi zemlju.
- Srbija nema jasan stav, ni kurs u spoljnoj politici. Nikome nije jasno gde ova Vlada vodi zemlju. Aleksandar Vučić svoja obećanja ne ispunjava ni prema narodu, a ne ispunjava ni međunarodne obaveze. On koči zemlju na putu ka EU - kazao je Šutanovac.
On je zaključio da Srbija ne može jedno pričati na Istoku, a drugo na Zapadu, navodeći da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio jasnu poruku da ne može sedeti na dve stolice.
Nema saradnje sa SNS
Predsednik DS je naglasio da je DS jedina istinska opoziciona stranka i da će se tako i dalje ponašati u parlamentu i da neće sarađivati sa SNS.
- Ako neko kaže da je naš predlog da se osobe sa karcinomom ne mogu otpustiti saradnja sa Srpskom naprednom strankom - ja im kažem da to nije. Takav zakon bi bio pobeda za građane i one koji su bolesni – pojasnio je Šutanovac.
N.K.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa