Info

7. decembar 2017.7. dec 2017.
ZAJEDNO DO  NAJBOLjIH REŠENjA
DOBAR PRIMER SARADNjE LOKALNE UPRAVE I GRAĐANA

ZAJEDNO DO NAJBOLjIH REŠENjA

Javno preduzeće Infrastruktura Šabac, Sektor za održavanje stambenih zgrada, od početka akcije koja traje od 2010. izvršio je termoizolaciju na 50 stambenih objekata. To je vlasnicima preko 1.600 stanova omogućilo uštedu energije za grejanje i hlađenje, a samim tim i niže račune.
U toku ove godine, izvršena je termoizolacija na šest stambenih objekata. Vrednost ovog ulaganja je 25 miliona dinara. Polovinu sredstava obezbedili su vlasnici stanova, a polovinu Grad Šabac iz Fonda za energetsku efikasnost.
-Želim da istaknem da sam ponosna što Sektor za održavanje stambenih zgrada učestvuje i unapređuje ovaj projekat sedam godina zaredom. Po ugledu na naš grad, energetska efikasnost je postala i sastavni deo Zakona o stanovanju, jer je prateći naša iskustva Ministarstvo uvidelo da je energetska efikasnost u stanovanju važna, kao i da je ovo dobar model za njeno sprovođenje – istakla je Ljiljana Jovanović, rukovodilac Sektora za održavanje stambenih zgrada i dodala da je ovo izvanredan primer saradnje lokalne uprave i građana u zajedničkom ulaganju koji je pokrenuo građane da i nakon toga ostanu udruženi u naporu da svoje stambene zgrade i njihovo neposredno okuženje unapređuju i čine što lepšim i prijatnijim mestom za život.
-S obzirom na to da se dogovaranje sa građanima pokazalo kao najkraći put u zajedničkom napredovanju, ostajemo istrajni u nameri da ćemo najbolja rešenja za uređen i dobar život u kolektivnom stanovanju pronaći zajedno – navodi rukovodilac Sektora za održavanje stambenih zgrada Ljiljana Jovanović.

K.J.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa