Инфо

Берза

  • aero 801 ▲ 0,13%
  • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
  • enhl 680 ▼ -1,45%
  • kmbn 2.748 ▼ -0,04%
  • kmbnpb 1.150 ▲ 3,14%
  • niis 695 ▼ -3,34%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
  • tlkb 8.001 ▲ 0,01%
  • vbse 1.600 ▲ 6,60%
(7. децембар 2017.)
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Добра сарадња са градом

Добра сарадња са градом
Светски дан особа са инвалидитетом, обележен је у Дирекцији за пољопривреду у Шапцу, где је тим поводом приказана презентација рада Удружења параплегичара Мачванског округа. Град Шабац већ годинама помаже Удружењу параплегичара Мачванског округа, што је потврдио и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, који је присуствовао овој манифестацији.
-Град Шабац води одговорну политику према свим удружењима и организацијама особа са инвалидитетом. За 12 таквих удружења издвајамо преко пет и по милиона динара на годишњем нивоу. Сматрамо да преко оваквих удружења они могу да изразе своје потребе и да виде равноправније своју улогу у друштву - истакао је овом приликом Немања Пајић и додао да се особа са инвалидитетом не треба сетити само када је њихов дан, већ се са њима мора радити 365 дана у години, што Градска Управа града Шапца и чини.
Што се тиче рада у 2017. години, Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа, изразио је задовољство сарадњом са нашим градом, с обзиром на околности у држави.
- Имали смо велики број активности, а организација је функционисала прилично добро. Подршка Града Шапца била је ове године квалитетна, што очекујемо и у 2018. Поносни смо на наш пројекат “Још увек возим” који је само део наших активности и који практично треба да утиче на безбедност младих у саобраћају. Многе наше активности везане за спорт, за креативне радионице и остале манифестације које смо приређивали су јако посећене а организација и њени чланови су прилично задовољни свиме што смо реализовали – навео је Славиша Савић и додао да је за планове у наредној години неминовна и неопходна подршка Града.
-У будућности очекујемо подршку Града Шапца, најмање на нивоу на којем је била у 2017. Требало би заједничким снагама да решимо проблеме као што су подршка особама са инвалидитетом на пољу субвенција код јавних предузећа. Покренули смо неку иницијативу да та подршка буде квалитетнија – истакао је Славиша Савић.


К.Ј.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa