4. januar 2018.4. jan 2018.
Projekat vredan 28 miliona dinara
ZAVRŠENO ČIŠĆENjE KANALA KALENIĆA RAVANICA

Projekat vredan 28 miliona dinara

Vodoprivredno društvo „Sava“ iz Šapca, prošlog petka je završilo radove na čišćenju kanala Kalenića Ravanica, dužine 14. kilometara, koji prolazi kroz više mačvanskih atara i sa pritokama je ukupno dugačak 24 kilometra. Slivna površina ovog dela mačvanskog atara je 7.000 hektara.
Projekat vredan 28 miliona dinara, realizovan je shodno Uredbi Vlade Srbije, a investitor je preduzeće Srbijavode.
Prošle godine rekonstruisana je crpna stanica Kalenića Ravanica koja distribuira vodu ka Savi, kaže Dragan Topalović, direktor Vodoprivrednog društva Sava, koje je izvođač radova. U ovaj posao utrošeno je 85 miliona dinara. Time je zaokružena celina meliracionih radova u centralnom delu Mačve.
Iz istih sredstava finansiraju se radovi na Srednjemačvanskom kanalu vredni 15 miliona dinara i Cerskom obodnom kanalu, na lokalitetu Lipolista koji koštaju 27 miliona dinara i pri završetku su.
Na ovaj način plodne oranice građana Mačve su posle dužeg vremena bolje zaštićene od mogućih poplava, a posebno viška vode koji bi mogao doći iz atara sela Radenkovića, gde je upravo završena komasacija zemljišta.
Ovim je nastavljen kontinuitet rada prethodne Vlade, danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Biće ovo veoma značajno za poljoprivredu Mačve, podizanje prihoda ratara, cene zemljišta, značajniji razvoj turizma... Naravno obnova i čišćenje postojeće kanalske mreže pomaže ukupno bržem razvoju opštine Bogatić. Posebne pohvale zaslužuju radnici „Save“ koji su radeći u kontinuitetu ispoštovali sve rokove. Zadovoljni smo urađenim i već planiramo da 2018. godine završimo kanal Dublje-Bogatić-Očage i sve do Drine, gde se kod Prnjavora uliva u ovu reku, kaže Zoran Ostojić, predstavnik državnog kapitala u Vodoprivrednom društvu „Sava“ Šabac.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa