4. januar 2018.4. jan 2018.
Uspeh učenika OŠ “Nikolaj Velimirović”

Šabac na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi i Matematičkoj internet olimpijadi

Kao i svake godine, zahvaljujući MD “Arhimedes”, učenici od četvrtog do osmog razreda osnovne škole imaju priliku da prodube, prošire i testiraju svoje znanje iz matematike i osvoje republičke nagrade, kroz takmičenja koje ovo društvo organizuje.
Tokom septembra i oktobra odvija se prvo takmičenje - Dopisna matematička olimpijada, u kojem učestvuju sva zainteresovana deca iz cele Srbije. Zadaci se direktno od društva šalju na kućnu adresu takmičara. Rešeni zadaci se zatim vraćaju poštom na adresu društva. Oni najbolji, koji su bez greške rešili sve zadatke pozivaju se na Republičko finale u Beograd. Učenici OŠ “Nikolaj Velimirović” u novembru prošle godine u finalu ostvarili su zavidne rezultate. Osvojene su tri prve i dve treće nagrade.
Tokom novembra i decembra odvija se drugo takmičenje - Matematička internet olimpijada. Zadaci se rešavaju “iz fotelje”, preko računara. Učenike koji su ostvarili najbolji rezultat društvo poziva na Republičko finale. Učenici od četvrtog do osmog razreda OŠ “Nikolaj Velimirović” prošle godine u Beogradu osvojili su brojne nagrade na takmičenju. Osvojeno je šest prvih, dve druge i pet trećih nagrada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa