3. mart 2011.3. mar 2011.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

PITANjE INDENTITETA

Prošle srede u holu Biblioteke održana je promocija knjige „Posmatrač ptica“ Vide Ognjenović, književnice, rediteljke i naše ambasadorke u Danskoj
U prijatnoj atmosferi Biblioteke šabačke prisutni su se prošle srede upoznali sa novim romanom „Posmatrač ptica“ Vide Ognjenović koja je tom prilikom istakla da je Biblioteka šabačka najlepša i najbolja, a da se grad koji ima ovakvu ustanovu može smatrati kulturno živim.
Kako bi približila svoj roman onima koji do sada nisu imali prilike da ga pročitaju sama autorka pročitala je jedan deo i na taj način uvela sve prisutne u svet Vase Lukića, tj. Vasje Kirova, čija se životna drama prati kroz njegove uspone i padove. Junak romana je po svom poreklu Srbin, ali sa druge strane, po svom kulturnom izboru i sticajem životnih okolnosti, zapravo je Rus. Pitanje indentiteta ovaj roman čini intrigantnim istovremeno prateći priču o Ruskom zaštitnom korpusu i belim Rusima ““ emigrantima u Rusiji, o istoriji železnice u Srbiji, o progonima i umetnosti, o Beogradu u vreme i posle Drugog svetskog rata, o Okudžavi i Visockom, o ljubavi, i svevidećem oku policije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa