5. april 2018.5. apr 2018.
Naprednjaci “kraći” za dva odbornika
ODRŽANA 21. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Naprednjaci “kraći” za dva odbornika

Skupština Grada Šapca održana je u sredu 21. put u ovom sazivu. Na samom početku predsedavajući Nemanja Pajić obavestio je da su Odborničku grupu Srpske napredne stranke napustila dva odbornika. Valentina Gavrilović prešla je u Odborničku gurpu Pobeda za Šabac, dok će Negovan Stanarčić ubuduće nastupati kao samostalni odbornik.
Najvažnija tačka koja je izglasana je Odluka o učešću grada u postupku prodaje i kupovini stečajnog dužnika kao pravnog lica, predužeća “Zorka standard d.o.o”. Kako je rečeno, ova kupovina će se gradu višestruko isplatit, jer je početna cena veoma povoljna. Opozicija je imala primedbu što se kupuje prostor oko hale “Zorka” dok sama hala nije u vlasništvu grada.
-Posle 18 godina vladavine ove opcije došli smo do toga da kupujemo parkinge oko kapitalnnih objekata. Usvojena je odluka da se zemljište oko sportske hale “Zorka” kupi, a hala je u vlasništvu nekog drugog. To je katastrofalno, smatra šef Odborničke grupe SNS Aleksandar Pajić.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović je obrazložio da će grad kupiti imovinu “Zorka standarda”, preduzeća koje je u stečaju i na taj način pribaviti oko tri hektara zemljišta i sve nekretnine koje su u sastavu tog preduzeća.
-Da bi se grad dalje razvijao neophodno je da Država uradi auto-put i saobraćajnice koje prolaze kroz obe industrijske zone. Mi ćemo kao grad uraditi sve što je u našoj moći da bi se Zapadna Srbija razvijala. Sada se govori o planskom dokumentu kojim se razrađuje saobraćajnica od Novog Sada do Rume, kao i plan za put od Šapca do Loznice. Samo onaj deo koji se odnosi na grad Šabac, koji je već gotov i za koji postoji dokumentacija i može sutra da počne da se radi, njega niko ne pominje i to me boli. Visokorangirani predstavnici SNS se uopšte ne bore za svoj grad, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Na sednici je doneta i odluka da se ulica pored “Glasa Podrinja” nazove po šabačkim dopisnicima RTS stradalim na hrvatskom ratištu na Baniji 1991. godine. Ulica koja se nalazi između Kralja Petra Prvog i Doktora Andre Jovanović, koja do sada nije imala ime, zvaće se “Amidža, Bora, Dejan i Sretan”.
Predsednik Skupštine Nemanja Pajić još jednom je ponovio da je Skupština pravo mesto gde treba da se ukrste mišljenja, a da građani treba da procene snagu argumenata.
-Činjenica da se sednice održavaju jednom mesečno govori o kapacitetima Skupštine da donosi važne odluke. Jako je bitno što je izglasana odluka da grad kupi preduzeće u stečaju i na taj način uveća svoj kapital, rekao je Nemanja Pajić.
Na Skupštini je doneto više urbanističkih odluka, usvojen je godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Šapca i razrešen je predsednik Saveta za zdravlje i imenovan nov. Umesto Bojane Mladenović imenovan je dr Jovan Ćirić.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa