5. april 2018.5. apr 2018.
PRIKLjUČI SE PO NAJPOVOLjNIJIM USLOVIMA
DANIELA LOVRIN GAVRILOVIĆ, DIREKTORKA JKP „VODOVOD ŠABAC“

PRIKLjUČI SE PO NAJPOVOLjNIJIM USLOVIMA

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ kreće u kampanju „Priključi se“ koja za cilj ima da se što više građana našeg grada priključi na postojeći kanalizacionu mrežu. izjavila je za „Glas Podrinja“ Daniela Lovrin Gavrilović.
Prema njenim rečima, priključenje na postojeću kanalizacionu mrežu je od ogromne važnosti za naše sugrađane, naročito ako se ima u vidu da je doneta odluka da sve septičke jame moraju da ispune sve sanitarne uslove.
- Da bi septička jama ispunila sve sanitarne uslove potrebno je uložiti između 1.500 i 2.000 evra, što je mnogo veći iznos od priključenja na postojeću kanalizacionu mrežu. Na ovaj trošak treba dodati i onaj koji se tiče redovnog pražnjenja tih jama. Priključak je višestruko jeftiniji i košta 600 evra, u dinarskoj protivvrednosti – rekla je Lovrin Gavrilović.
Ovo preduzeće je nedavno potpisalo ugovor sa poslovnom bankom „Poštanska štedionica“ o kreditiranju priključenja na postojeću kanalizacionu mrežu na 36 mesečnih rata.
- U dogovoru sa „Poštanskom štedionicom“ obezbeđena je minimalna kamata za ovu vrstu kredita i na iznos od 70.000 dinara na 36 rata, plaća se kamata u iznosu od ukupno 8.300 dinara. Do sada se priključak plaćao tako što su građani odmah plaćali 300 evra, a ostatak na 36 rata, ali sada smo uspeli da dogovorimo najpovoljnije uslove za kreditiranje kompletnog priključenja – naglasila je direktorka Vodovoda.
U okviru kampanje „Priključi se“, predstavnici Vodovoda informisaće sve sugrađane koji imaju mogućnost priključenja na kanalizacionu mrežu o načinu i uslovima.
- U neposrednom razgovoru sa građanima informisaćemo sve sugrađane i o prednostima, ali i uštedi priključenja na kanalizacionu mrežu – zaključila je Lovrin Gavrilović.
Trenutni kapacitet ovog preduzeća kada je reč o priključenju na kanalizacionu mrežu je 1.700 priključaka.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa