Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
ПРИКЉУЧИ СЕ ПО НАЈПОВОЉНИЈИМ УСЛОВИМА
ДАНИЕЛА ЛОВРИН ГАВРИЛОВИЋ, ДИРЕКТОРКА ЈКП „ВОДОВОД ШАБАЦ“

ПРИКЉУЧИ СЕ ПО НАЈПОВОЉНИЈИМ УСЛОВИМА

Јавно-комунално предузеће „Водовод Шабац“ креће у кампању „Прикључи се“ која за циљ има да се што више грађана нашег града прикључи на постојећи канализациону мрежу. изјавила је за „Глас Подриња“ Даниела Ловрин Гавриловић.
Према њеним речима, прикључење на постојећу канализациону мрежу је од огромне важности за наше суграђане, нарочито ако се има у виду да је донета одлука да све септичке јаме морају да испуне све санитарне услове.
- Да би септичка јама испунила све санитарне услове потребно је уложити између 1.500 и 2.000 евра, што је много већи износ од прикључења на постојећу канализациону мрежу. На овај трошак треба додати и онај који се тиче редовног пражњења тих јама. Прикључак је вишеструко јефтинији и кошта 600 евра, у динарској противвредности – рекла је Ловрин Гавриловић.
Ово предузеће је недавно потписало уговор са пословном банком „Поштанска штедионица“ о кредитирању прикључења на постојећу канализациону мрежу на 36 месечних рата.
- У договору са „Поштанском штедионицом“ обезбеђена је минимална камата за ову врсту кредита и на износ од 70.000 динара на 36 рата, плаћа се камата у износу од укупно 8.300 динара. До сада се прикључак плаћао тако што су грађани одмах плаћали 300 евра, а остатак на 36 рата, али сада смо успели да договоримо најповољније услове за кредитирање комплетног прикључења – нагласила је директорка Водовода.
У оквиру кампање „Прикључи се“, представници Водовода информисаће све суграђане који имају могућност прикључења на канализациону мрежу о начину и условима.
- У непосредном разговору са грађанима информисаћемо све суграђане и о предностима, али и уштеди прикључења на канализациону мрежу – закључила је Ловрин Гавриловић.
Тренутни капацитет овог предузећа када је реч о прикључењу на канализациону мрежу је 1.700 прикључака.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa