3. maj 2018.3. maj 2018.
OBAVEZA PREMA SEBI
FUDBALERI MAČVE PRED DVOMEČ SA LUČANIMA

OBAVEZA PREMA SEBI

Za samo nekoliko dana lučanska “Mladost” i “Mačva” odigraće dve utakmice. Jedna je prvenstvena koja nema veliki značaj za oba tima i druga, kup, istorijska za rivale
Oba rivala imala su svoje ambicije u prvenstvu, svakako da je Liga bila prioritet u odnosu na Kup, no ulaz u maj je jasno postavio šta je važnije. “Mačva” i “Mladost” će biti takmaci i naredne sezone, ali u sredu, 9. maja, mogu ispisati istoriju izborivši finale Kupa! Ostaje upitno i sa kojim sastavima će se sučeliti Milovanović i Aničić u prvenstvu, jer sada je ono samo predigra Kupa Srbije.
Prilike poput ove ne dešavaju se često, nekada ekipe decenijama čekaju da dobiju šansu da zaigraju za trofej, posebno oni timovi koji nisu u vrhu našeg fudbala. Kada je istorija tako blizu, umor je irelevantan, nema se više za šta čuvati, a svi rivali kojima su “Mačva” i “Mladost” postavljali “rampu” daljeg kup nastupa ove sezone, dodatno obavezuju da se prevaziđu sva ograničenja. Šapčanima žreb nije bio naklonjen, od starta su igrali protiv superligaških ekipa, ali su u penal serijama nalazili put za naredne runde, a onda je usledio spektakl i uspeh za istoriju protiv Crvene Zvezde. Još igrači Šapčana pamte pun stadion protiv Zvezde, senzaciju koja je zadivila mnoge u Srbiji, čak i one neutralne, još vide generacije Šapčana, od najmlađih do najstarijih kako stojeći pozdravljaju uspeh. Ta slika i zvuk pratiće ih i u Lučane. “Crveno-crni” su u svaku kup utakmicu ušli bez kalkulacija i takav pristup se vratio, izborili su mogućnost da učine nešto što će se zauvek pamtiti, a najveća obaveza je ona prema sebi i trudu koji ti je izgradio priliku da pišeš istoriju.
Sve je moguće, svakako da je “Mladost” favorit, no ni šanse “Mačve” sa 1:1 nisu nerealne. Ko zna kakav će ishod biti, ko će u Surdulicu na finale krajem maja, no opet, po završetku, treba stati pred ogledalo. Sve je sastavni deo sporta, pobede i porazi, no kada znaš da si dao sve što si mogao, koliko si mogao, da si sebe posvetio do poslednjeg atoma, neuspesi se oproste, a uspesi večno žive u sećanjima. U suprotnom, samo o(p)staje žal.

D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa