24. maj 2018.24. maj 2018.
Biznis planiranje
STARTIT AKTIVNOSTI

Biznis planiranje

Protekle sedmice u Startit centru u Šapcu, održao se niz interesantnih događajaja od kojih je jedan treća i poslednja SIA radionica o društvenom preduzetništvu sa temom “Biznis planiranje”. Učesnici su na radionici savladali teoretske okvire biznis planiranja ali i razvili konkretan biznis plan, najosnovnijeg tipa. Dokument koji su razvili može im koristiti za usaglašavanje unutrašnjih kapaciteta i ciljeva njihovog preduzeća, kao i za predstavljanje svoje biznis ideje potencijalnim investitorima.
Prema rečima Eme Stepanović, koordinatorke programa SIA, ovaj program se održava svake godine u trinaest gradova u Srbiji.
-U Šapcu smo pričali sa mladima o društvenom preduzetništvu. Društvena preduzeća kao i svaka druga funkcionišu na tržištu i ostvaruju profit, ali su društvena zbog toga što pomažu zajednici. Na ovom predavanju, pomaganje zajednici je bila primarna tema, zajedno sa karavanom radionica. Otvoren je SIA konkurs na koji mogu da se prijave mladi ljudi do 30 godina, a koji se završava za deset dana. Na njemu mladi mogu da prijave svoje biznis ideje koje će pomoći zajednici. Ako uđu u deset finalista, od nas dobijaju besplatnu mentorsku i finansijsku pomoć i podršku za razvijanje svoje biznis ideje, ali i put u Gruziju – istakla je Ema Stepanović.
Osim Biznis planiranja, protekle sedmice u Startitu, održan je i poslednji termin kursa 3ds Madž, na kom su učesnici imali priliku da renderuju model, da spomenutu sliku pripreme za štamu i prikaz na internetu. Takođe, Startit centar Šabac, pridružio se Noći muzeju u kojoj su posetoci imali priliku da zavire u svet novih i starih tehnologija.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa