24. maj 2018.24. maj 2018.
MATURANTSKA PARADA

Šabac je deo Evrope

Tradicionalna manifestacija “Ples sa Evropom – Maturantska parada”, održana je protekle sedmice na Trgu šabačkih žrtava. Uz Štrausovu operetu “Slepi miš“, više od 500 maturanata se šestominutnom sinhronizovanom igrom, pridružilo svojim vršnjacima iz drugih evropskih gradova, stavljajući tačku na bezbrižne srednjoškolske dane.
U ime grada, maturantima se obratio predsednik Skuštine Šapca Nemanja Pajić, pozdravljajući ih i čestitajući im na kraju bitnog perioda života.
- Dragi maturanti, poslali ste najlepšu sliku koju jedan grad može da pošalje u svet, a to su mladi i pametni ljudi koje naš grad ima. Jako smo ponosni na vas. Takođe, hoću da vam čestitam na tome što ste završili jedan važan posao u životu na ponos vas i vaših roditelja. U ovom trenutku, jedino mogu da izrazim nadu da će mnogi od vas nastaviti dalje školovanje i da će se kao veliki stručnjaci vratiti da pomognu našem gradu – istakao je Nemanja Pajić.
Četiri godina druženja, ljubavi i svađe završene su uz osmehe, ples i pesmu. Maturanti odlaze na put na kom ih čeka mnogo borbe, truda i rada, mada će kako ističu, prijateljstva stečena u srednjoj školi pamtiti ceo život. Roditeljske emocije nisu mogle da se sakriju, te su krišom, dok deca ne gledaju svesni koliki je ovo korak za njih, brisali su suze.
- Kad ste roditelj to drugačije izgleda. Svesni ste da im je ovo završetak najlepšeg i najbezbrižnijeg perioda u životu i početak velikih obaveza i odgovornosti. Isto tako, ovo je period koji im donosi nove radosti, nova uzbuđenja i drugačija iskustva u životu. Smatram da je svakom roditelju u određenom trenutku teško, ali ljubav i razumevanje prevazilaze sve – istakla je naša sugrađanka.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa