24. maj 2018.24. maj 2018.
MALE OLIMPIJSKE IGRE PU “NAŠE DETE”

Naši mali olimpijci

Manifestacija koja je već tradicionalna samo je finale brojnih aktivnosti koje svojim mališanima organizuje Predškolska ustanova “Naše dete”. Osim brige o deci, misija je i zdrav razvoj, a sport spaja druženje, radost i pravilan psihofizički razvoj. Mali olimpijci najvažniji sportisti na terenu FK “Mačva”
Šta čini lep i bogat dan za mališana predškolskog uzrasta? Igra na otvorenom po lepom danu, radost, sticanje novih prijateljstava, aplauzi starijih, medalje i utisci koje će mesecima prepričavati roditeljima, bakama, dekama, braći, sestrama. Sve to i mnogo više donose tradicionalne Male olimpijske igre PU “Naše dete”.
-Sport sažima sve što je važno. Kroz sport deca obezbeđuju sebi pravilan fizički razvoj, daju doprinos svom zdravlju, provode dan sa drugarima, upoznaju nove prijatelje, a uz to uče vrednost rada, truda, poštovanja pravila i fer pleja. Kompletan razvoj ličnosti, pravac ka dobrom i zdravom čoveku, u svojoj osnovi nosi sport. Zbog toga smo ponosni na Male olimpijske igre, ali i na naše mališane koji srcem ulaze u svako nadmetanje, ponosni što reprezentuju svoj vrtić, ali i poštuju druge, čestitaju pobednicima i oni čine da ova manifestacija bude ovako lepa i upečatljiva. Hvala svima, Domu zdravlja “Draga Ljočić”, gradu Šapcu, FK “Mačva”, Sportskom savezu, svim našim zaposlenima i sjajnim volonterima bez kojih svega ne bi bilo – istakla je direktorka PU “Naše dete” Sandra Mićić.
Na Malim olimpijskim igrama učestvuju mališani iz šabačkih vrtića pod upravom PU “Naše dete”, prave se kombinovane ekipe od dečaka i devojčica, jednak broj, a u skladu sa tim se osmisle i discipline.
-Oni su najvažniji sportisti i kao što smo ponosni na šabačke vrhunske sportiste, tako smo ponosni i na ove najmlađe. U takmičenje unose srce i iskrenost. Čestitam Predškolskoj ustanovi što nije svoj rad ograničila samo na brigu o deci tokom nekoliko sati, već pravi različite događaje koji obezbeđuju kvalitetno vreme za najmlađe, pravilan psiho-fizički razvoj i srećno detinjstvo. Oni se raduju, druže i to je najvažnije – rekao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
Ponovo je male olimpijce ugostio stadion “Mačve”, a ovog proleća nastupilo je 130 mališana iz 13 vrtića (svaki tim po pet dečaka i devojčica).

B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa