17. maj 2018.17. maj 2018.
CVET PO CVET ZA  LEPŠI ŠABAC
PROLEĆNO “OŠARENjAVANjE” GRADA

CVET PO CVET ZA LEPŠI ŠABAC

Svakog proleća grad Šabac procveta, u bukvalnom smislu. Oko 45.000 cvetnih sadnica godišnje se posadi po gradu. Svaki cvet zasađen na javnoj površini proizvod je zaposlenih u JKP “Stari grad”.
Zelenu površinu od 75 hektara u Šapcu održava ovo javno preduzeće. Tu spadaju šest parkova, Letnjikovac, plaža “Stari grad” sa starom kasarnom, kao i stambena naselja, trgovi. Početkom godine se usvaja program održavanja. Sadnja cveća obavlja se dva puta godišnje, u proleće i u jesen. Sadnice kojima prođe životni vek redovno se zamenjuju novim.
Sada je u toku i orezivanje živih ograda i drvoreda. Obavlja se i drugo, a negde i treće košenje trave. Zaposleni svakog dana imaju pune ruke posla.
Posebno su ponosni na rad sa decom. Prošle godine počela je saradnja sa Predškolskom ustanovom “Naše dete”, koja se ove godine proširila i na osnovne škole.
-Svake sedmice u naš rasadnik dolaze deca. Mogu da vide šta je sve potrebno da bi se odgajila jedna biljka, od sadnje, pa do uslova u kojima raste. Njima je to interesantno, imaju brojna pitanja. Nama je drago da možemo da ih naučimo kako da brinu o biljkama, ali i uopšte o životnoj sredini. Uvek posetu rasadniku iskoriste i da obiđu naše Prihvatilište za pse, navodi direktor JKP “Stari grad” Snežana Đokić.
Maloprodajni objekat nalazi se u sklopu rasadnika. Tu može da se kupi cveće velikog asortimana po cenama od 30 do 360 dinara po sadnici. Neki ipak vole da se “samoposluže” pa se i dalje dešava da sadnice cveća sa javnih površina nestaju. Sa druge strane, ređe, ali ima i onih koji vole sami da posade cveće negde u gradu.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa