31. maj 2018.31. maj 2018.
Uspešna sezona
Šabačkog teatra

Putujuće pozorište

Na konferenciji za medije u Šabačkom pozorištu vršilac dužnosti direktora Aleksandar Stanković najavio je planove Šabačkog pozorišta za jun mesec. Gradski teatar poslednji mesec uspešne sezone provešće “na točkovima”. Prvo u nizu gostovanje anasambl očekuje 08. juna u Novom Sadu, gde nastupaju sa predstavom „Kakav kupleraj”, a nakon toga, 16. juna na 5. Bucinim danima u Aleksandrovcu publici će se predstavi dramom „Rubište“, kao jedino pozorište iz unutrašnjosti.
Na Sterijinom pozorju šabački teatar je nastupio 29. maja sa predstavom „Hajka na vuka“.
Gostovanjem ansambla sa komedijom “Kidaj iz moje kuhinje”, 22. juna u Skoplju na Međunarodnom 5. festivalu „Gola mesečina“, završava se uspešna pozorišna sezona 2017/2018.
- Sezona je bila veoma naporna i svake nedelje smo imali događaj. U januaru smo krenuli sa “Krugovima”, a nakon toga je usledio Treći teatarski festival “Pozorišno proleće”. Nakon „Proleća” smo mi učestvovali na festivalima. Početkom maja smo bili na festivalu “Joakim Vujić”, gde smo sa predstavom “Rubište” osvojili šest nagrada. Dosta gostovanja smo imali, kao i dobrih predstava, čak tri premijere u ovom delu sezone i mi smo izuzetno zadovoljni - istakao je vršilac dužnosti direktora Aleksandar Stanković.
Kao poseban poklon za šabačku publiku su pripremili simboličnu cenu karate od 200 dinara za dve predstave, „Ožalošćena porodica“ i „Kidaj iz moje kuhinje“, koje su na repertoaru 12. i 14. juna.
M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa