31. maj 2018.31. maj 2018.
Nove saobraćajnice znače nova radna mesta
ASFALTIRANA NOVA 5 U SEVEROZAPADNOJ RADNOJ ZONI

Nove saobraćajnice znače nova radna mesta

Početak ulice Nova 5 u Severozapadnoj radnoj zoni u kojoj se nalazi firma “Kendi raš” asfaltiran je prošlog utorka.
Dužine deonice je 200 metara, širine šest metara, a investicija je vredna 5.150.000 dinara. Izvođač radova je “Savremena gradnja”.
-Svesni smo da nove saobraćajnice znače nova radna mesta. Ugovorne obaveze za nove investitore, posebno za firmu “Kendi raš”, privodimo kraju. Ova saobraćajnica nam otvara mogućnost za pregovore sa novim investitorima. Trenutno razgovaramo sa jednim italijanskim i, što mi je posebno drago, sa dva investitora iz Šapca sa kojima je blizu realizacija kupovine parcele u nastavku Nove 5. Očekujem da do kraja građevinske sezone završimo ugovore sa njima i nastavimo izgradnju ove ulice, kazao je Milan Vasić, direktor JP “Infrastruktura”.
On je najavio da će naredne nedelje u Severnoj 1 transverzali početi izgradnja 200 metara vodovodne mreže za investitore koji tu već imaju objekte, u isto vreme raspisuje se nabavka za kanalizaciju što praktično znači da će za mesec dana investitorima biti uvedena kanalizacija.
Tehnolog u kompaniji “Kendi raš” Dobrosav Savatić, istakao je da će nova saobraćajnica olakšati pristup objektu. Trenutno u ovoj firmi radi 53 radnika, a planira se proširenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.
- Otvaramo novu fabriku koja će povećati naše kapacitet gde imamo mnogo bolje uslove nego u trenutnoj fabrici. Bolji putevi, kanalizacija, sve nam je dovedeno. Sama fabrika će biti bolje organizovana, bolje linije, modernija, bolji pristup saobraćajnicama. Lakše će biti pronaći fabriku i doći do nje, čime radnicima dosta olakšavamo posao, zaključio je Savatić.
“Kendi raš” proizvodi kremove, krem bananice, a u budućnosti, najavljuje njihov tehnolog, proizvodiće i čokoladu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa