Berza

  • aero 907 ⚫ 0,00%
  • dnos 3.000 ⚫ 0,00%
  • niis 555 ▼ -0,36%
  • puue 100 ⚫ 0,00%
(31. maj 2018.)
PROMOVISAN ROMAN JELENE MILENKOVIĆ U GIMAZIJI ŠABAČKOJ

Kad se duša cepa

Kad se duša cepa
U biblioteci Šabačke gimnazije, proteklog petka promovisan je roman „Cepanje duše“ Jelene Milenković.
U „oazi kulture“, sa izloženim slikama Slobodanke Rafić Šefer, Marijana Isaković, direktorka Gimnazije, govorila je o odnosu između pisca, knjige i čitaoca, „trouglu bez koga literatura ne postoji“.
- Danas je mnogo onih koji pišu, a sve manje čitalaca. Jelena je pronašla čudesnu formulu, ličnim šarmom i krugom prijatelja na fejsbuku uspela je dođe do srca velikog broja čitalaca, što je interesantan fenomen.
Iako je izašao nedavno, 20. aprila, u izdanju „Direktne reči“, već je našao svoju publiku. Gotovo svakodnevno promoviše se u nekom od gradova Srbije.
- Za razliku od prvenca „Ne veruj rečima, koji je horizontalan, ovo je vertikalan, četvoroslojan roman. Odlučila sam da se dotaknem teme kojoj nisam vična – ljubavi. Počinje i završava se krimi pričom, ali je u pitanju igra žanrova, istakla je autorka.
Prema rečima Anje Mijović, urednice portala „Direktna reč“, u romanu su svoje mesto pronašle sve autorkine kolumne, koje su bile izuzetno čitane na portalu.
Da je Jelena omiljena i u Šapcu, svedoči i podatak da su njeni čitaoci na promociju doneli kolačiće sa imenima glavnih junaka u „Cepanju duše“. Iako je, prema sopstvenim rečima „oštroreka“, u iskrenosti je njen šarm.

M.F.

Najnoviji broj

9. jul 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa