31. maj 2018.31. maj 2018.
Manifestacija od struke i ugleda
LAZINI DANI U ŠAPCU

Manifestacija od struke i ugleda

“Dugi niz godina ove manifestacije je iza nas. Na njoj je učestvovao veliki broj značajnih profesora, lekara, građana koji su svojim predavanjima doprineli važnosti ove manifestacije. Predavanja su uvek aktuelna i savremena, a ove godine govorilo je 12 profesora iz Niša i Beograda”
U čast dr Laze K. Lazarevića, jednog od najznamenitijih Šapčana, u petak je u Šapcu otvorena stručna manifestacija „Lazini dani” 42. po redu. Cveće na spomenik Lazi Lazareviću položili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dr Nada Ruvidić, predsednica šabačke podružnice Srpskog lekarskog društva.
-Kada u istoriji našeg grada imamo ličnost kao što je Laza K. Lazarević, mi smo dužni da ga se sećamo. A ako neko neguje kulturu sećanja to je Grad Šabac. Lepo je što se u Šapcu održava stručna manifestacija “Lazini dani” i čast što su gosti našeg grada uvaženi profesori i lekari. Mi smo kao grad otvoreni da podržimo svaku ideju koja može da doprinese boljem zdravlju naših sugrađana. Šabac je otvorena sredina u kojoj ljudi žele da žive bolje, a to je nemoguće bez lekara, naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Dr Nada Ruvidić podsetila je na osnivanje manifestacije pre 42 godine, i na plemenitu ideju nekoliko entuzijasta rešenih da u Šapcu zaživi godišnje okupljanje stručnjaka Srbije iz različitih oblasti medicine. Ona je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli da „Lazini dani” opstanu i budu prihvaćeni kao jedno od najuticajnijih edukativnih okupljanja.
-Dugi niz godina ove divne manifestacije je iza nas na kojoj je učestvovao veliki broj značajnih profesora, lekara, građana koji su svojim predavanjima doprineli važnosti ove manifestacije. Predavanja su uvek aktuelna i savremena, a ove godine je govorilo 12 profesora iz Niša i Beograda, rekla je dr Nada Ruvidić i dodala da se nada da će u narednim godinama više mladih lekara prisustvovati predavanjima.
U svom kratkom životu, živeo je samo 39 godina, Laza Lazarević je stekao harizmu književnika, rodonačelnika srpske realističke psihološke pripovetke, a još kao mlad bio je uveliko priznat i kao pravnik, kao lekar-naučnik, kao prvi srpski neurolog, sanitetski potpukovnik, lični lekar kralja Milana Obrenovića, dopisnik Srpske kraljevske akademije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa