Инфо

31. мај 2018.31. мај 2018.
Манифестација од струке и угледа
ЛАЗИНИ ДАНИ У ШАПЦУ

Манифестација од струке и угледа

“Дуги низ година ове манифестације је иза нас. На њој је учествовао велики број значајних професора, лекара, грађана који су својим предавањима допринели важности ове манифестације. Предавања су увек актуелна и савремена, а ове године говорило је 12 професора из Ниша и Београда”
У част др Лазе К. Лазаревића, једног од најзнаменитијих Шапчана, у петак је у Шапцу отворена стручна манифестација „Лазини дани” 42. по реду. Цвеће на споменик Лази Лазаревићу положили су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и др Нада Рувидић, председница шабачке подружнице Српског лекарског друштва.
-Када у историји нашег града имамо личност као што је Лаза К. Лазаревић, ми смо дужни да га се сећамо. А ако неко негује културу сећања то је Град Шабац. Лепо је што се у Шапцу одржава стручна манифестација “Лазини дани” и част што су гости нашег града уважени професори и лекари. Ми смо као град отворени да подржимо сваку идеју која може да допринесе бољем здрављу наших суграђана. Шабац је отворена средина у којој људи желе да живе боље, а то је немогуће без лекара, навео је градоначелник Небојша Зеленовић.
Др Нада Рувидић подсетила је на оснивање манифестације пре 42 године, и на племениту идеју неколико ентузијаста решених да у Шапцу заживи годишње окупљање стручњака Србије из различитих области медицине. Она је изразила захвалност свима који су помогли да „Лазини дани” опстану и буду прихваћени као једно од најутицајнијих едукативних окупљања.
-Дуги низ година ове дивне манифестације је иза нас на којој је учествовао велики број значајних професора, лекара, грађана који су својим предавањима допринели важности ове манифестације. Предавања су увек актуелна и савремена, а ове године је говорило 12 професора из Ниша и Београда, рекла је др Нада Рувидић и додала да се нада да ће у наредним годинама више младих лекара присуствовати предавањима.
У свом кратком животу, живео је само 39 година, Лаза Лазаревић је стекао харизму књижевника, родоначелника српске реалистичке психолошке приповетке, а још као млад био је увелико признат и као правник, као лекар-научник, као први српски неуролог, санитетски потпуковник, лични лекар краља Милана Обреновића, дописник Српске краљевске академије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa