7. jun 2018.7. jun 2018.
,,Kraljevi dani“, OŠ „ Kralj Aleksandar Karađorđević“ Prnjavor
DAN ŠKOLE U PRNjAVORU

,,Kraljevi dani“, OŠ „ Kralj Aleksandar Karađorđević“ Prnjavor

Povodom obeležavanja Dana škole ,, Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Prnjavoru organizovana je po prvi put manifestacija“ Kraljevi dani“. Planirane aktivnosti održale su se u periodu od 28. maja do 2. juna 2018. godine.
Radna nedelja pod nazivom ,,U zdravom telu zdrav duh“ bila je posvećena sportskim dešavanjima u matičnoj školi u Prnjavoru i u izdvojenim odeljenjima u Ribarima i Petkovici. Tom prilikom su organizovana takmičenja i turniri, a u petak školska olimpijada.
U utorak u okviru Dana poezije gosti škole bili su mladi pesnici: Srđan Đurić, student prve godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Katarina Isailović, učenica 4. godine srednje Ekonomske škole u Šapcu i Aleksandar Ilić, učenik 4. razreda srednje Hemijske škole u Šapcu. Pesnici su svojim stihovima osvojili učenike naše škole i poklonili školi primerke zbirki pesama koje ćemo sa radošću čitati.
Trodnevna Likovna kolonija pod nazivom ,, Ko u čuda veruje taj čuda i stvara“ organizovana je u manastiru Petkovica. Uz lepo druženje i u još lepšem ambijentu nastale su slike prirode koje trenutno krase hol škole. Nosioci aktivnosti kolonije su bili učenici likovne sekcije iz Ribara koji su učestvovali sva tri dana, a drugog dana kolonije pridružili su im se gosti iz OŠ“ Kralj Aleksandar I“ iz Požarevca sa kojima je naša škola zbratimljena, kao i gosti iz OŠ „ Jovan Sterija Popović“ Velika Greda sa kojima se družimo od prošle godine povodom manifestacije „ Sterijini dani“. Učestvovali su i gosti iz OŠ Lipolist i OŠ Zminjak. Takođe, koloniju su posetili i na njoj učestvovali svi učenici od 1. do 4. razreda iz Ribara. Aktivnosti je osmislila i vodila nastavnica likovne kulture, Jelena Inđić. Kolonija je bila slikarskog karaktera, slike su rađene na medijapan pločama. Centralna kompozicija je po motivu manastira Petkovica, dok ostalih 20 čine pejzaži i floralni motivi. Likovnu koloniju je podržala Turistička organizacija grada Šapca.
Dan stranih jezika obeležen je u petak, u Prnjavoru i Ribarima nizom zanimljivih radionica i kvizova. Pričalo se na engleskom, francuskom i ruskom jeziku, a uz pomoć naših gostiju iz Požarevca i na italijanskom jeziku. Manifestacija je završena SVEČANOM AKADEMIJOM u Domu kulture u Prnjavoru, u subotu, 2. 6. 2018.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa