Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
,,Краљеви дани“, ОШ „ Краљ Александар Карађорђевић“ Прњавор
ДАН ШКОЛЕ У ПРЊАВОРУ

,,Краљеви дани“, ОШ „ Краљ Александар Карађорђевић“ Прњавор

Поводом обележавања Дана школе ,, Краљ Александар Карађорђевић“ у Прњавору организована је по први пут манифестација“ Краљеви дани“. Планиране активности одржале су се у периоду од 28. маја до 2. јуна 2018. године.
Радна недеља под називом ,,У здравом телу здрав дух“ била је посвећена спортским дешавањима у матичној школи у Прњавору и у издвојеним одељењима у Рибарима и Петковици. Том приликом су организована такмичења и турнири, а у петак школска олимпијада.
У уторак у оквиру Дана поезије гости школе били су млади песници: Срђан Ђурић, студент прве године Филозофског факултета у Новом Саду. Катарина Исаиловић, ученица 4. године средње Економске школе у Шапцу и Александар Илић, ученик 4. разреда средње Хемијске школе у Шапцу. Песници су својим стиховима освојили ученике наше школе и поклонили школи примерке збирки песама које ћемо са радошћу читати.
Тродневна Ликовна колонија под називом ,, Ко у чуда верује тај чуда и ствара“ организована је у манастиру Петковица. Уз лепо дружење и у још лепшем амбијенту настале су слике природе које тренутно красе хол школе. Носиоци активности колоније су били ученици ликовне секције из Рибара који су учествовали сва три дана, а другог дана колоније придружили су им се гости из ОШ“ Краљ Александар И“ из Пожаревца са којима је наша школа збратимљена, као и гости из ОШ „ Јован Стерија Поповић“ Велика Греда са којима се дружимо од прошле године поводом манифестације „ Стеријини дани“. Учествовали су и гости из ОШ Липолист и ОШ Змињак. Такође, колонију су посетили и на њој учествовали сви ученици од 1. до 4. разреда из Рибара. Активности је осмислила и водила наставница ликовне културе, Јелена Инђић. Колонија је била сликарског карактера, слике су рађене на медијапан плочама. Централна композиција је по мотиву манастира Петковица, док осталих 20 чине пејзажи и флорални мотиви. Ликовну колонију је подржала Туристичка организација града Шапца.
Дан страних језика обележен је у петак, у Прњавору и Рибарима низом занимљивих радионица и квизова. Причало се на енглеском, француском и руском језику, а уз помоћ наших гостију из Пожаревца и на италијанском језику. Манифестација је завршена СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ у Дому културе у Прњавору, у суботу, 2. 6. 2018.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa