Info

31. mart 2011.31. mar 2011.
GRAD ŠABAC

POMOĆ NARODU JAPANA

Članovi Gradskog veća Grada Šapca na zasedanju održanom prošlog
četvrtka doneli su Odluku o upućivanju novčane pomoći od 10.000 evra narodu Japana, odnosno građanima bratskog grada Fudžimija za saniranje posledica razornog zemljotresa
Kako je istakao gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, pomoć je izraz solidarnosti građana Šapca sa japanskim narodom čija je vlada u velikoj meri učestvovala u izgradnji i obnovi škola, vrtića i značajno doprinela poboljšanju uslova nastave. Takođe, japanska vlada je najznačajniji donator kada je reč o medicinskoj opremi i aparatima. Na ovaj način građani Šapca izražavaju podršku dugogodišnjim prijateljima koje je zadesila nesreća nesagledivih razmera.
U nastavku sednice, većnici su upoznati sa dnevnim redom 13. sednice Skupštine grada, zakazane za 25. mart. Razmatrani su rebalansi programa poslovanja JKP „Toplana“ i JP „Radio-televizija Šabac“ za 2010. godinu, kao i programi poslovanja javnih preduzeća za tekuću godinu. Između ostalog, pred većnicima bili su programi uređenja građevinskog zemljišta i kontrole i smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka na teritoriji Grada. Izneti su predlozi odluka o izmenama i dopunama odluka o držanju domaćih životinja i komunalnim delatnostima, a predložena je i Odluka o postavljanju plovnih objekata na delu obale i vodenog prostora na području grada Šapca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa