26. jul 2018.26. jul 2018.
PLIVAČKI MARATON JARAK - ŠABAC

Takmičenje i druženje na Savi

I ove godine predviđen je bogat propratni sadržaj - izložba, rvanje na pesku, kajakaške trke...
Međunarodni plivački maraton “Jarak-Šabac” ovog leta će doživeti svoje 49. izdanje. Učesnici, čiji će konačan broj biti poznat tokom naredne nedelje, pokušaće 5. avgusta da budu najbrži na deonici od sremskog sela Jarak do plaže Stari Grad u Šapcu.
Organizatori su za ovu godinu najavili četiri trke. Prva, ”vojni spust” se pliva na deonici od 10 kilometara (5 km plus 4 puta 1.250 metara), druga je štafeta četiri puta 1.250 metara, u trećoj se ucesnici nadmeću dva puta na 1.250 metara i četvrta pod nazivom “Čivijaški izazov” 1250 metara.
Plivačko nadmetanje svakako je centralni događaj tog vikenda, ali je vremenom maratonska trka prerasla u manifestaciju koja ima više sadržaja i zadovoljava različite ukuse. I ove godine predviđen je bogat propratni sadržaj. U okviru manifestacije u medijateci šabačkog Narodnog muzeja, u subotu 4. avgusta, u 12 sati, biće otvorena izložba ribolikih kolaža “Riba-devojka” Vitomire Aćimović iz Beograda, dok je u nedelju predviđeno održavanje Državnog prvenstva u rvanju na pesku, kajakaške trke u dve kategorije, nadmetanje u spremanju ribljeg kotlića, kao i prezentacija škole jahanja KK “Džokej klub” iz Šapca. Početak programa je zakazan za 11 časova.
E. G. P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa