Info

11. mart 2021.11. mar 2021.
Snaga, brzina, spretnost
BUSHIDO OCR CHALLANNGE

Snaga, brzina, spretnost

Uz reku Savu, na području Mesne zajednice Klenak priređena je trka sa preprekama, jedinstveno takmičenje u organizaciji Sportskog centra “Bušido” koje je okupilo učesnike iz cele Srbije, uz goste iz susedstva. Reč je o trci sa preprekama, odnosno kombinaciji brzine, snage i spretnosti na putu ka cilju.
Blizu 300 učesnika, podeljenih u grupe startovalo ispred restorana “Svetionik” u Klenku. Staza duga osam kilometara vodila je najpre kroz šumu uz obalu, a potom, u blizini novog mosta sledio je uspon na nasip i kretanje u pravcu starog železničkog mosta, odnosno u pravcu startnih pozicija. Osim što su trčali po različitim terenima, na putu učesnicima stojale različite prepreke, kao što su niže, više prepone, karoserije vozila kroz treba da prođu, kapije od guma ispod kojih su morali da se provuku, odnosno visoke prepreke, slične zidovima i sl.
-Na stazi je bilo više od 40 prirodnih i veštačkih prepreka, mnoge iz kategorije ekstremnih, različiti tereni, skokovi sa velikih visina, spuštanje kanapom, provlačenja kroz uske prolaze i velike čestitke svima koji su uspeli, nije bilo nimalo lako. Ponosni smo što je mnogo od 350 takmičara stiglo iz Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova i da su trku videli kao priliku za proveru svojih sposobnosti – naveo Aleksandar Janković iz SC „Bušido“.
Među učesnicima su bili pripadnici policije, vojske, specijalnih jedinica, Sektora za vanredne situacije i drugi. Osim trke sa preprekama priređeno je i ekipno takmičenje gde su timskim radom učesnici savladavali zadatke u što kraćem vremenskom periodu. Ideja je da se više puta u toku jedne godine organizuje najmanje dva puta ovakvo takmičenje.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa