4. mart 2021.4. mar 2021.
Mladost mačvanskog tenisa
TENIS: TURNIR ZA NAJMLAĐE

Mladost mačvanskog tenisa

U dvoranskim uslovima, sportskoj hali u Prnjavoru, tamošnji Teniski klub „Mladost“ organizovao je nadmetanja najmlađih, (uzrast od šest do 12 godina) na turniru iz kalendara Teniskog saveza Srbije (TSS).
Turniri su priređeni u pet uzrasnih kategorija, crvenog, narandžastog i zelenog nivoa. Trajali su dva dana uz poštovanje svih epidemioloških mera, nažalost bez publike kako nalažu pravila i zakoni. Prvog dana su znanje pokazali najmlađi. Crveni nivo osvojila je Valentina Sević (Prnjavor), vicešampion postala je Sara Gajić, a Viktoriji Kulezić pripalo je mesto broj tri. Teodora Vujinović iz Petkovice se popela na tron narandžastog nivoa, Valentina Sević, koja se titulom popela na viši nivo i u jačoj kategoriji zauzela drugu poziciju. Viktorija Kulezić je treća.
Devojčice zelenog nivoa, najvišeg, borile su se drugog dana. Teodora Vujinović je pobedila, ostvarivši sve pobede, Teodora Veselinović je zauzela drugu, a Sara Jakovljević treću poziciju.
Kompletan program za dečake smešten je u drugi dan. Poput Teodore Vujinović i Stefan Pavlović iz Ribara do titule je došao posle svih pobeda bez izgubljenog seta. Luka Jakovljević, Ivan Veselinović i Vasilije Čarkić redom su osvojili prve tri pozicije u crvenoj kategoriji dečaka, Pomenuti Pavlović je najbolji u narandžastoj zoni ispred Luke Dikanovića i Viktora Blagojevića. Bez obzira na rezultate, učesnici su prezadovoljni uslovima i organizacijom, naglašavaju u TK „Mladost“.
-Nije lako organizovati turnire u uslovima pandemije, ali se trudimo da posvećenošću prevaziđemo sve probleme, održimo sportski duh, a da pritom ne ugrozimo zdravlje učesnika. Nije lako, ali uz grupu predanih ljudi sve je moguće – rekla je direktorka turnira Martina Pavlović.
Dejan Vasić, trener i predsednik „Mladosti“ dodao je da su svi učesnici za njega šampioni, jer su pokazali sportski duh, fer plej i ponašanjem na terenu i van njega dali primer svima šta je suština sporta i viteštva. Posebno je ponosan na sve u organizaciji koji su savaldali još jedan izazov pokazavši da klub raste u svakom pogledu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa