9. avgust 2018.9. avg 2018.
Vicešampioni Srbije
KAJAK I MLADI ZORKE

Vicešampioni Srbije

Najmlađi kajakaši (mini kajak), kao i takmičari pionirskog uzrasta iz Šapca okončali su ovogodišnje lige svojih kategorija na drugoj poziciji. Od prvog do četvrtog kola minikajakaši “Zorke” držali su poziciju dva i bez poteškoća je očuvali sa konačnih 928 bodova, odmah iza šampiona, “Dunava” iz Bezdana (1085 bodova). Treći je BSK iz Borče sa 888,5 poena. Ukupno se u mini kajaku, ovog leta, nadmetalo 25 ekipa.
- Prethodne godine smo prekinuli dominaciju “Tarketa” i osvojili prvu titulu u istoriji. Odbrana titule bila je i cilj pred start šampionata, no ekipa iz Bezdana je iznenadila baš sve, bukvalno je “eksplodirala” i možemo samo čestitati na zasluženoj tituli. U klubu smo zadovoljni drugom pozicijom, a nadamo se da 2019. pehar vraćamo u Šabac - istakli su u taboru Zorke.
Vicešampionsko zvanje nose i pioniri. Njihova liga bila je neizvesnija od prvenstava najmlađih. Posle dobrog starta i nešto slabijih nastupa u drugom i trećem kolu “zorkaši” su pali na treće mesto tabele. Ipak, u poslednjem susretu veslali su dobro i uspeli da se popnu stepenik više. Šampion je Tarket sa 258 bodova, a Zorka i Dunav imaju po 201. Poput mini kajaka i kod pinira predstavnike je imalo 25 ekipa.

D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa