27. septembar 2018.27. sep 2018.
GOSTOVANjE NA NEUTRALNOM TERENU
MAČVA PRED MEČ PROTIV NOVAJLIJE “FENjERAŠA”

GOSTOVANjE NA NEUTRALNOM TERENU

Nema povoljnije prilike da se loš niz prekine nego meč protiv najslabijeg tima liga, čak i kada je gostovanje u pitanju. Vranjanci, osim kukanja njihovog trenera posle svakog kola i večitih pretnji, ničim nisu pokazali kvalitet za Super ligu Srbije
DINAMO je iznenadilo mnoge plasmanom u Super ligu, ali izgleda da su iznenadili i sebe. “Žuti” iz Vranja, pokazaju dosadašnji rezultati, nisu tim za elitu, no iz kola u kolo sve čvršće drže lidersku poziciju u drugim oblastima, konkretno dve, broju javnih žalbi na suđenje i isticanju “zavere” protiv njih, odnosno broju pretnji da će istupiti iz lige “ako smetaju”. Trener (i sve drugo u klubu) Dragan Antić vodi ekipu koja ima najmanje bodova, najmanje postignutih (2, jedan sa 11 metara) i najviše primljenih (17) golova, no to ga ne sprečava da često posle poraza ističe “krađu” sudija, sramotno suđenje i da “ponudi istupanje, ako smetaju”. Tim čine igrači iz Prve lige koji su DINAMO i uveli u najviši rang, pojačani Tasićem, Jovanovićem, Propadalom, Stanojevićem, Lakićem (igračima sa iskustvom Super lige) i na pozajmici iz MAČVE Đurišićem. Lideri ekipe su stranci Suraka (uz Dmitrovića jedini strelac ove sezone) i Onimisi, defanzivac Vukajlović i golman Đurić. Uz to, predstavljaju Vranje, ali su domaćini u Surdulici, te čak nemaju ni pravi domaći teren kao “kec iz rukava”. Osvojili su tri boda, ruku na srce, protiv ZEMUNA, ekipe koja je iz Šapca odnela bodove, možda zaslužili još koji bod, ali daleko su od konkurentnosti u ligi.
MAČVA je sigurno očekivala više od nule u duelima sa ZEMUNOM i RADOM, ali još je na tabeli sve u redu, no pobeda u Surdulici ponovo vraća klub u gornji deo, a neuspeh neće toliko kvariti stanje na lestvici, koliko će zabrinuti poraz od slabog rivala. Domaći sigurno traže i vide svoju šansu, no Šapčani ne smeju dugo da im daju nadu. Daleko bolji tim je već pobeđen u Surdulici. Meč je zakazan za nedelju od 19 časova.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa