18. oktobar 2018.18. okt 2018.
Neistine o ekološkoj bombi u Šapcu

Razvrstavanje po propisima

Na Skupštini Republike Srbije narodni poslanik Blaža Knežević izneo je prema rečima direktorke JKP “Stari grad” Snežane Đokić neistinu, a to je da se u Šapcu u Dalmatinskoj ulici nalazi ekološka bomba. Đokićeva je Kneževićevu tvrdnju demantovala i izjavila da se na pomenutoj lokaciji nalazila količina od 3,5 tone ambalažnog otpada koji se predaje ovlašćenim operaterima.
-U skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom i Zakonu o ambalažnom otpadu, grad JKP “Stari grad” vrši primarnu selekciju otpada tako što organizuje u gradskom i seoskom području sakupljanje ambalažnog otpada. Radi se o otpadu koji je čist, a ne kako se spekuliše “opasan”. Moram da naglasim da smo u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom i Zakonom o ambalažnom otpadu dužni da vršimo razvrstavanje i selekciju otpada. Neistinita je tvrdnja da se u Šapcu nalazi ekološka bomba - rekla je Đokićeva.
JKP “Stari grad” je u toku ove godine predao ovlašćenom operateru tonu i dvestaosamdeset kilograma ambalažnog otpada, po ceni od 31 dinar po kilogramu. Otpad nije završio neiskorišćen na regionalnoj deponiji Srem-Mačva, već je predat operateru i nakon reciklaže će se ponovo koristiti.

K.J.Đ

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa