18. oktobar 2018.18. okt 2018.
SEĆANjE NA VELIKANE
ZAVRŠENI POZORIŠNI DANI U BOGATIĆU

SEĆANjE NA VELIKANE

Osam dana pozorišta i velika poseta. Za glavnu žensku ulogu nagrađena Mirjana Zeljković u ulozi Emilije ( predstava “Prljav veš”, PAB “Sklonište u teatru”Batajnica), a mušku Miroslav Živadinović u ulozi Staće iz predstave “Mi čekamo bebu”, pozorišta “Bata Bulić” Petrovac na Mlavi. Specijalna nagrada Gradskom pozorištu Jagodina. Novoustanovljena plaketa “Zoran Đonlić”, dodeljena pozorištu “Masuka” Velika Plana
Završne večeri, prošlog ponedeljka na sceni Amaterskog pozorišta u Bogatiću, Scena “Maska” iz Šapca izvela je predstavu “Iskušenje”, čime je spuštena zavesa na ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju pozorišta “Dani Milivoja Martinovića-Martina”. Predhodnih večeri u Bogatiću su sa svojim predstavama gostovala pozorišta iz Beočina, Petrovca na Mlavi, Loznice, Jagodine, Šapca i Batajnice. Prve večeri, ovaj petnaestogodišnji festival pozorišta u Bogatiću, posvećen jednom od osnivača Amaterskog pozorišta Milivoju Martinoviću-Martinu i drugim velikanima pozorišta u ovoj varošici, koji su ga utemeljili i proslavili, nastupili su studenti druge godine glume FDU u Beogradu.
Kako to obično biva, na kraju su dodeljene pozorišne nagrade. Odlučivao je specijalni žiri u kome su bili: reditelj, dramaturg i pedagog Aleksandar Volić, Ivana Terzić, glumica i pozorišni pedagog ( predsednik žirija ) i Dragan Jovičić-Jović, reditelj. Oni su svake večeti proglašavali glumca večeri i uručivali prigodna priznanja.
Generalno, poslednje večeri za najbolju žensku ulogu, nagrađena je većinom glasova Mirjana Zeljković u ulozi Emilije u predstavi “Prljav veš”, PAB “Sklonište u teatru” Batajnica. Za glavnu mušku ulogu nagradu je dobio Miroslav Živadinović u ulozi Staće iz predstave “Mi čekamo bebu”, pozorišta “Bata Bulić” Petrovac na Mlavi.
Za najboljeg mladog glumca nagrađen je Uroš Stević (Uloga Saše u predstavi “Virus”, pozorišta KUD “Karadžić” Loznica).
Za najbolju žensku epizodnu ulogu, nagrada je pripala Oliveri Guconić (uloga sobarice u predstavi “Hotel san” Scena “Maska” Šabac. Za najbolju mušku epizodnu ulogu nagrada je dodeljena Draganu Bunjevcu u ulozi Kasanja iz predstave “Idem u lov”, Gradskog pozorišta Jagodina.
Ove godine prvi put je dodeljena specijalna nagrada za najbolji glumački ansambl. Pripala je Gradskom pozorištu Jagodina (Izveli predstavu “Idem u lov”).
Pozorište “Masuka” iz Velike Plane, nagrađeno je plaketom “Zoran Đonlić”( jedan od velikana pozorišne scene u Bogatiću, izuzetno zaslužan za njen razvoj), koja se po prvi put dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju pozorišta. Onu nagradu koju je inicirao Miroslav Radonjić, teatrolog iz Novog Sada, dodeljivaće istaknutim pojedincima, pozorištima ili ustanovama. Šire je obrazložila Zoranova supruga Jelica, istakavši između ostalog da je njen preminuli suprug dao nesebičan doprinos stvaranju novih prijateljstava i ukupnom razvoju pozorišta, otkrivajući ujedno mlade talente pozorišne scene i boreći se za njihovu afirmaciju. Jedna od tih je i Ivana Terzić, koja je nagradu i uručila.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa