29. novembar 2018.29. nov 2018.
BEZ PRITISKA U SPLIT
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

BEZ PRITISKA U SPLIT

Posle treće pobede, bodovno važne koliko i prve dve, ali protiv rivala koji je igrački u gornjoj polovini Lige, Šapčani rasterećeni odlaze na megdan još jednom velikom timu. JADRAN Split je učesnik Lige šampiona, klub koji postoji 98 godina, a projekat osvajanja titule šampiona Evrope 2020. godine, kao poklon navijačima za vek trajanja, privodi se kraju, čini se, uspešno.
Splićani kojima je JADRAN srcu najbliži tituli šampiona Evrope radovali su se 1992. (u finalu „pala“ SAVONA 10:12, 11:8) i 1993. godine (MLADOST 7:8, 6:4), nadaju se sličnom slavlju i za dve godine, a za sada imaju priliku da svoj klub gledaju u Ligi šampiona i A1 ligi gde su u šest kola ostvarili tri pobede, remi i dva poraza. Ne znaju za pobedu poslednja tri vikenda, no poraze su pretrpeli od zagrebačke MLADOSTI, možda i trenutno najboljeg tima, JADRANA u Herceg Novom, dok su uzeli veliki bod u Dubrovniku. Sa POŠK-om, Zvezdom i Primorcem nisu imali problema. Najpoznatije ime u ekipi je Aljoša Kunac, osvajač titule šampiona Evrope, LEN kupa, svetske titule, a ove sezone se ističu iskusni Šetka i Zović, odnosno Visković.
Šapčani nemaju bodove sa gostovanja, ali su i ona bila najteža, Split će biti četvrto gostovanje, a sva četiri su bila ekipama koje mnogi vide na F4 (Dubrovnik, Zagreb, Herceg Novi), nije realno očekivati bilo šta, ali jeste borbu i još jedno, ako ništa učenje od vrhunskog tima. Devet bodova iz šest kola je sasvim zadovoljavajući učinak za tim kome je primarni cilj opstanak, te presija ne postoji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa