10. januar 2019.10. jan 2019.
ZATALASATI MORE MORNARIMA
VATERPOLO: TRIGLAV REGIONALNA A1 LIGA

ZATALASATI MORE MORNARIMA

Splićani favoriti, Šapčani željni iznenađenja. Vrdoljak najubojitiji igrač kod domaćina. Obe ekipe po devet bodova
Nova je godina, a novi je i epitet sa kojim ŠABAC ulazi u nastavak Regionalne A1 lige. Rivali sada ne igraju samo protiv najbolje plasiranog srpskog tima, već protiv osvajača Kupa Srbije. Protivnicima je pehar dodatna potvrda ozbiljnosti ovdašnjeg kluba, a našim vaterpolistima sopstvenih mogućnosti i potencijala. Prvi rival pobednika Kupa u A1 ligi, deveti ukupno, biće i treći redom, a drugi u hijerarhiji kvaliteta timova iz Splita MORNAR. Svakako primat u srcu Dalmacije drži JADRAN, dok je POŠK kvalitetom iza MORNARA.
Tabela govori da nas očekuje meč timova sličnog kvaliteta. Obe ekipe su u osam utakmica pobedile tri puta, izgubile u pet navrata. Nešto više golova postigao je ŠABAC, ali je više i primio. Splićani su pobedili PARTIZAN i PRIMORAC na svom bazenu (rivale koje je u Šapcu dobio i ŠABAC), a imaju i jedan gostujući trijumf, onaj protiv ZVEZDE. Ukoliko je nekoga neprijatno iznenadio poraz od POŠK-a, kvalitet su potvrdili u snažnom otporu gradskom rivalu JADRANU (izgubili 7:6), ali i dobrom igrom u Zagrebu.
Ekipu čine deca hrvatske i dalmatinske škole vaterpola. Marin Vrdoljak i mladi Rino Burić su predovdnici ekipe trenera Zdeslava Vrdoljaka, uz sjajnog golmana i veliku snagu mladog tima Luku Podruga, jednog od najtalentovanijih golmana Evrope koji je 2016. godine osvojio svetsku titulu sa juniorima Hrvatske. U novoj sezoni retko kada ima manje od dvocifrenog broja odbrana.
ŠABAC je bez uspeha na gostovanju tokom sezone, no kako su rivali bili najkvalitetniji timovi lige, prva četiri na tabeli, to nije bilo ni realno. Sada ekipa gostuje petom timu lige. Domaćini su favoriti, u Splitu svakako jesu, no prethodne utakmice pokazuju da nisu nikoga ubedljivo pobedili, te da može protiv njih da se nadigrava. Sledeće subote u Šapcu će biti spektakl, dolazi „džin“ iz Dubrovnika, a sjajno bi bilo dočekati ga posle lepih vesti iz Splita.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa