7. mart 2019.7. mar 2019.
ZA REGION I NAŠU LIGU
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

ZA REGION I NAŠU LIGU

Meč važan zbog bodova u A1 ligi, ali i domaćoj Super ligi. Šapčani se nadaju revanšu za poraz u Šapcu. Rivali još nisu obezbedili i matematički opstanak u regionalnom takmičenju
Super liga zvanično startuje 30. marta, no ona suštinski traje od oktobra. Propozicije kažu da se bodovi iz međusobnih utakmica srpskih klubova u grupama Regionalne lige prenose na „domaći front“, jasno je da (su) utakmice Šapčana protiv Partizana i Crvene Zvezde imaju (imale) dvostruki značaj. ŠABAC je duplom pobedom protiv Partizana osigurao već šest bodova. Branilac titule sa Banjice je remizirao, a potom izgubio od Crvene Zvezde, te u domaće takmičenje prenosi samo bod. Zvezda je iz utakmica sa „crno – belima“ ponela četiri boda, plus „trojku“ iz Šapca. U ovom trenutku Crvena Zvezda ima sedam bodova, ŠABAC šest, Partizan bod.
Poslednja rečenica govori dovoljno koliko je značajan prestojeći meč, dve trenutno, naše najbolje ekipe. Sve prognoze govore da bi ŠABAC i ZVEZDA trebalo da vode borbu za titulu, kao najveći favoriti. O vaterpolistima vicešampiona Srbije mnogo se govorilo tokom februara, ali ne zbog sporta, koliko zbog događaja u Splitu. U međuvremenu su pobedili Partizan i bar u bazenu prevazišli sve što se dogodilo. Napad huligana u Splitu ostaće verovatno večno u pamćenju golmana Kralja. Ko ne prati ovaj sport, zapamtiće čuvara mreže kao nekoga koga su napali i ko je spas potražio u moru, međutim poznavaoci ga pre svega prepoznaju kao jednog od najboljih golmana u regionu. Procentualno brani svaki drugi udarac u gol, a uz sličan broj udaraca, samo Kandić i Marcelić su bolji. Vasić i Tankosić su snaga napada Beograđana, uz iskusnog kapitena, centra, Borisa Popovića, odnosno Šulca i Ljubenovića. Posle lošeg početka, kao momenat preokreta u dobrom smeru, ističe se odlazak selektora Savića koji se nije snašao u drugom pokušaju na klupi Zvezde. Aleksandar Filipović je preuzeo, stabilizovao tim i rezultati su stigli, bar na nivou Regionalne lige.
U Šapcu su gosti pobedili 9:8, u meču gde su „najslabiju rolu“ imali arbitri, uz , de facto, slab nastup Šapčana. Meč je mogao otići u oba pravca, a suštinski je pokazao da je reč o timovima vrlo sličnih kvaliteta. Najrealnije je da i u Beogradu bude sličan duel, ali se nadamo da bi nijanse ponovo mogle „prelomiti“ na gostujuću stranu. Posle ove utakmice, klubovi se neće sastajati do maja sigurno, ali je očekivano da se ukrste u plej ofu, možda i u finalu. Slove za favorite, no Kup je pokazao da niko ne sme otpisati „Radnički“ Kragujevac, dok tradicija „veli“ kako umeju „Partizan“ i „Vojvodina“ da se osvete za neozbiljnost.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa