7. mart 2019.7. mar 2019.
DEMOKRATSKA STRANKA NA PUTU UJEDINjENjA

Pravi je trenutak

Posle čitavog niza godina u kojima je Demokratska stranka bila predmet deoba, došao je trenutak kada će doći do njenog ukrupnjavanja, najavljeno je na nedavnoj sednici Glavnog odbora ove partije.
Predsednik DS Zoran Lutovac poručio je u svom obraćanju da je došlo vreme da se DS više ne deli i da umesto novih podela počne sa ukrupnjavanjem u interesu građana kojima je potrebna stožerna građanska demokratska orijentacija u Srbiji. U ovom trenutku za ujedinjenje su se, pored DS, izjasnile i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.
Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović od samog starta bio je najangažovaniji u realizaciji te ideje. U izjavi za Glas Podrinja uveren je da je ovo pravi trenutak za ujedinjenje.
- U našem društvu je dominantan narativ da su stranke nepoželjne. To isključivo odgovara autoritativnim režimima kakav je režim Aleksandra Vučića. Talas ujedinjenja u kom živimo je otpor njegovoj diktaturi i podelama koje stvara u našem društvu. Uveren sam da je ovo pravi trenutak za građansko-demokratsku opciju i za ujedinjenje svih onih koji baštine socijaldemokratske i građanske ideje - ističe Kostadinović..
Demokratska stranka je, prema njegovim rečima, kroz svoju istoriju bila ona koja okuplja i ujedinjuje. Zato je naša dužnost da i danas napravimo jaku stranku kakva je potrebna Srbiji.
Lider ZZS i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović dodaje dok ne dođe do ujedinjenja, jer je tehnički potrebno neko vreme, to će biti unija tri entiteta, koja će suštinski funkcionisati kao jedna organizacija.
- To je ideja, ali zbog nekih tehničkih razloga ne može da odmah postane jedna stranka, ali u suštini mi ćemo i spolja i iznutra delovati kao jedna organizacija. Krenuli smo ka ujedinjavanju DS, važno je za našu državu i društvo da ima važnu i dobro organizovanu građansku opciju, da se ona zove Demokratska stranka, ono što je ta stranka oduvek bila i treba da bude, radićemo zajedno na tome - dodaje Zelenović.

N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa