7. mart 2019.7. mar 2019.
NAJAVLjENO POOŠTRAVANjE KAZNI

Kazne za šetanje psa bez povoca i korpe

Komunalna policija dobila je u nedelju oko 17 i 30 časova prijavu sa gradskog Trga da se vlasnički pas slobodno kreće bez povoca i van nadzora vlasnika, nakon čega su nadležni izašli na lice mesta. Nisu zatekli vlasnika psa, ali su razgovarali sa podnosiocem prijave, vlasnikom lokala iz kojeg je pas istrčao, kao i sa svedocima događaja, nakon čega je započet proces utvrđivanja okolnosti.
-Pripadnici odeljenja Komunalne policije su tokom jučerašnjeg dana, pomoću gradskih kamera i terenskim radom, uspeli da pronađu vlasnika psa, kojem će biti uručen prekršajni nalog u iznosu od 5000 dinara zbog toga što je psa vodio prvo na povocu bez korpe, a zatim se pas slobodno kretao van povoca i trčao po Trgu. Iskoristio bih ovu priliku da, pre svega iz bezbednosnih razloga, apelujem na sve građane da prilikom izvođenja svojih kućnih ljubimaca u šetnju obavezno imaju korpu i povodac, kao i potvrdu o vakcinaciji i čipu kućnog ljubimca, rekao je Aleksandar Mićić, šef Područne organizacione jedinice Komunalne policije.
Kazne za ovakve prekršaje su fiksne i iznose 5000 dinara za fizička lica. Podsećamo, na teritoriji Grada Šapca zabranjeno je držanje pasa rase pit bul i mešavine sa pit bulom. Ukoliko se utvrdi da neko ima u posedu ovu rasu, pored prekršajnog naloga Komunalne policije, prijava se prosleđuje Odeljenju za inspekcijske i komunalno-stambene poslove i pokreće se postupak kako bi se taj pas oduzeo vlasniku.
Kada je reč o odluci o držanju domaćih životinja, Skupštini grada biće predložena promena kaznene politike, tj. odredba da se kazne podignu sa sadašnjih 5000 na 10 000 dinara za fizička lica, jer su ovakvi prekršaji uzročno-posledičnog karaktera i njihovi ishodi se ne mogu retroaktivno nadoknaditi.

N. Marjanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa